Hlavní navigace

Firefox teroristou aneb Nejvyšší stránka na světě v troskách

20. 6. 2008 20:26 (aktualizováno) Martin Hassman

Zprávy ze zahraničí: Nejvyšší webová stránka na světě se včera v pozdních hodinách zřítila. K útoku se nepřihlásila žádná ze známých teroristických organizací, ovšem podle ověřených zdrojů je za celou akci zodpovědná nová verze prohlížeče Firefox.

Dnes je tomu už rok, co byla Nejvyšší webová stránka na světě přeložena do češtiny a následně se dostala až do našeho televizního zpravodajství. Stránka měřila neuvěřitelných necelých 19 kilometrů! Alespoň tak tomu donedávna bylo. Ostatně přesvědčte se sami.

Nejvyšší stránka na světě svými rozměry předčila veškerá díla historie lidstva. Jednalo se o bezkonkurenční unikát.

Ve trojkové verzi prohlížeče Firefox se stránka náhle zřítila a je nyní o dobrých necelých 19 kilometrů nižší. Vlastně z ní až na několik desítek pixelů čtverečních vhodných leda snad do sběrných surovin nezbylo téměř nic. Na tu katastrofu se můžete podívat sami v nové verzi prohlížeče Firefox 3 RC2, která právě vyšla.

Firefox zničil největší lidský monument

Nová verze Firefoxu tak nejen že porušila svaté pravidlo Don't break the web, ale kromě Webu rozbila i unikátní lidský monument nebývalé velikosti, o který údajně projevovala zájem i samotná organizace UNESCO. Mozilla Corporation odmítla celou záležitost ústy svého CEO Johna Lilly komentovat. Doslova nám do telefonu řekl: „No <!-- -->!“

„Je to neomluvitelné,“ rozčiluje se jeden nadšený obdivovatel veledíla, který si nepřál být jmenován, „nejprve prohlížeč Internet Explorer rozbil výtah do nejvyššího patra a teď nám prohlížeč Firefox celé dílo zničil. Myslím, že tu vzniká nová vlna terorismu, na kterou ještě doplatí řada nevinných webdesignérů.“ Také nám prozradil, že na příští týden plánuje demonstraci před sídlem Mozilla Corporation v Mountain View.

Při katastrofě nevznikla pouze škoda na majetku, ale i závažný problém, co si počít s názvem stránky. Už by se totiž správně neměla jmenovat Nejvyšší webová stránka na světě, ale spíše Nejvyšší webová stránka na světě ve všech prohlížečích kromě posledního Firefoxu, což by mj. znamenalo koupi nové domény, předělání loga webu a dodatečnou aktualizaci překladu všech dvaceti tří jazykových variant.

Firefox je terorista, zda bude stíhám se neví

Zda bude autor stránky Jens Meiert za vzniklou škodu nebezpečný prohlížeč žalovat a zda televize Nova chystá další reportáž na TN.cz, se nám  zatím nepodařilo zjistit. Ovšem spojení Firefox terrorist už začíná zaplavovat přední stránky vyhledávačů. A my se ptáme: Kdo to všechno zaplatí? Konec zpráv ze zahraničí.

Sdílet