Hlavní navigace

Témata označená nálepkou Akce

  • Něco pro standardisty: blíží se mezinárodní Den Modrých čepic

    V pondělí 30. 11. proběhne v pořadí již třetí mezinárodní Den Modrých Čepic – v originále Blue Beanie Day. Je to den v roce, kdy si lidé, kteří (ať již formálně nebo i fyzicky) podporují webové standardy, nasadí modré čepice a obrazně tak vyjádří podporu webovým standardům. Proč zrovna modré čepice?
    16. 12. 2009 9:26 (aktualizováno)
  • Poslední týden na účast v soutěži programování pro Google Wave

    Tento týden máte poslední šanci k účasti v soutěži, kterou pořádá GUG.cz za podpory českého Googlu. Jedná se o naprogramování gadgetu „Where are you?“ pro Google Wave. Patronem soutěže jsem já a víc se o soutěži nebudu rozepisovat, protože vše již bylo řečeno, a jen odkážu: Vyhlášení soutěže Můj blogpost o soutěži
    16. 12. 2009 9:25 (aktualizováno)
  • Chcete si zkusit programování pro Google Wave a vyhrát Android G1?

    Během listopadu pořádá GUG.cz (Google Users Group) za podpory českého Googlu soutěž. Hlavním tématem je Google Wave a hlavní cenou Android G1. Stal jsem se patronem této soutěže, tj. vymyslel jsem zadání, budu vám v průběhu trochu radit, a také zasednu v porotě, která vybere nejlepší výsledky. Podrobnosti najdete ve vyhlášení soutěže. Úkolem je vytvořit gadget „Where are you?“ pro Google Wave. Úloha v sobě kombinuje použití Google Wave API, Google Maps API a Geolocation API…
    4. 12. 2009 16:24 (aktualizováno)
  • Má tenhle blog nějaké čtenářky? A chtěly byste přednášet?

    Já vím, že ano (minimálně ty, které znám osobně) a pro ty je určen tento příspěvek. Asi všichni návštěvníci konferencí ví, jak genderově nevyvážené bývá spektrum přednášejících na technicky zaměřených konferencích. Jedno pohlaví (hádejte které!) zde natolik dominuje, že čítá prakticky téměř 100 %. Nejinak tomu bylo i na nedávno proběhlém WebExpu, kde něžné pohlaví zastupovala snad jen přednášející Molly E. Holzschlag.
    25. 10. 2009 13:43 (aktualizováno)
  • Záběry a poznámky z DevDay a Mozilla Campu v Praze

    Jak už nejspíš víte z Mozilla.cz nebo Twitteru, o víkendu jsme měli v Praze návštěvu. Proběhly dvě podobné akce: Prague DevDay 2009 a EU MozCamp 2009. První byla určena hlavně pro místní veřejnost (přišla řada lidí, potkal jsem např. zástupce Red Hatu, Českého rozhlasu a dokonce i českého Microsoftu), druhá byla hlavně pro zahraniční hosty. O průběhu akce se dočtete na odkazech výše, sem už jen přikládám pár fotografií.
    9. 10. 2009 7:33 (aktualizováno)
  • OneWebDay - dnešek je mezinárodním dnem Webu

    Pokud to ještě nevíte, tak dnes 22. září je mezinárodní den Webu, tzv. OneWebDay. Pořádá se již od roku 2006 (zdroj: Wikipedia). [youtube arPhsuCVYuM] Co dělat na OneWebDay? Slavit a rušit IE6 Tak rozhodně můžete slavit, máte pro to dnes speciální důvod 8-) Krom toho můžete zkusit udělat i něco prospěšného pro web, např. upgradovat alespoň jeden počítač s IE6 na nějaký lepší prohlížeč. Neberte to na lehkou váhu. TADY JDE PŘECI O ZDRAVÍ SAMOTNÉHO INTERNETU! Viz Internet Health Check.
    22. 9. 2009 22:48 (aktualizováno)
  • Autor CSS Håkon Wium Lie navštíví Prahu

    Příští týden Prahu navštíví Håkon Wium Lie, autor prvotního návrhu kaskádových stylů, spoluautor Acid2 testu a CTO Opera Software. Návštěva se koná v rámci pravidelných akcí PROWAS (Prague Opera Web Appreciation Society), které pořádá česká pobočka Opera Software. Pokud jste se nikdy nesetkali s osobností, která významně ovlivnila vývoj celého webu, máte v pondělí možnost.
    31. 5. 2008 11:37 (aktualizováno)
  • Vzdělávací kurz Mezi Webem a zemí

    Mezi Webem a zemí se můžete ocitnout letos v létě, pokud se zúčastníte stejně nazvané vzdělávací akce, kterou organizuje Správa Krkonošského národního parku. Vzdělávací kurz proběhne v termínu 22. – 28. června 2008 v Rýchorské boudě. Na programu je pokročilé užívání internetu, ovládnutí HTML, CSS a XML. Nebojte se, že budete v krásném horském prostředí celé dny jen sedět za počítačem, součástí je i sportovní a turistický program.
    2. 5. 2008 7:22 (aktualizováno)
  • Jaký byl WebCamp'08

    Minulý čtvrtek a pátek probíhal v Praze Dejvicích WebCamp, konference o webových technologiích. Celá akce byla zajímavá nejen proto, že jich u nás tolik nemáme. První den byl věnován webovému vývoji a druhý webdesignu. Tomu odpovídalo i složení publika. Zatímco na první část se sešla čistě pánská společnost a navíc veskrze studentského věku, druhý den jsme již byli publikum koedukované a věkový rozdíl byl několikanásobně vyšší.
    24. 4. 2008 11:44 (aktualizováno)
  • Opera párty v Praze

    Včera proběhla v Praze Opera párty u příležitosti otevření české pobočky Opera Software. Akce se odehrávala v Novoměstském pivovaru, což je nedaleko od sídla české pobočky na Karlově náměstí. Překvapilo mne, kolik se na celé akci objevilo lidí (údajně celkem 70). Když to srovnám s účastí na Firefox párty a poměrem uživatelů Firefoxu a Opery v Čechách (který je prostě nepoměrný 8-), tak je vidět, že Opera má opravdu mnohem loyálnější uživatele a příznivce…
    24. 4. 2008 13:11 (aktualizováno)