Hlavní navigace

Chcete si zkusit programování pro Google Wave a vyhrát Android G1?

4. 12. 2009 16:24 (aktualizováno) Martin Hassman

Během listopadu pořádá GUG.cz (Google Users Group) za podpory českého Googlu soutěž. Hlavním tématem je Google Wave a hlavní cenou Android G1.

Stal jsem se patronem této soutěže, tj. vymyslel jsem zadání, budu vám v průběhu trochu radit, a také zasednu v porotě, která vybere nejlepší výsledky.

Podrobnosti najdete ve vyhlášení soutěže. Úkolem je vytvořit gadget „Where are you?“ pro Google Wave. Úloha v sobě kombinuje použití Google Wave API, Google Maps API a Geolocation API. Geolokaci se poslední době věnuji, není proto náhodou, že jsem přišel právě s tímto zadáním. Pro zkušeného vývojáře by to měla být práce na několik málo hodin.

Jak se soutěže zúčastnit

V zásadě není nutné se nějak dopředu registrovat, stačí, když do 29. listopadu zašlete váš výtvor spolu s popisem na adresu wave@gug.cz.

Já přesto budu rád, pokud se ozvete předem, že máte o soutěž zájem (i v případě, že si nejste ještě úplně jistí), stačí se jednoduše přidat do téhle vlny na betě Google Wave (pokud máte účet jen na sandboxu Google Wave, tak do téhle vlny na sandboxu).

Setkání na GDD

V rámci Google Developer Day 2009, který proběhne už tento pátek, vám budu k dispozici mezi 15 – 16h v místnosti vyhrazené pro GUG. Budu mít krátký proslov k celé soutěži a pokud si budete chtít něco ujasnit nebo do té doby narazíte na problém, přijďte a podíváme se spolu na to.

Jinak své případné dotazy můžete zasílat do vln odkázaných výše. Pokud preferujete mailové skupiny, tak do příslušného vlákna GUG Google Groups.

Jak získat účet na Google Wave

Pokud se chcete soutěže zúčastnit, tak ho nutně potřebujete. V případě, že jste se registrovali na Google Developer Day, máte vyhráno a pozvánka vám možná už přišla. Pokud ne, tak hledejte ve svém okolí někoho, kdo účet má a zbývá mu ještě nějaká volná pozvánka.

BTW v nejbližší době chystám zahájit sérii článků týkajících se geolokace, což je jedno z klíčových témat této soutěže.

Sdílet