Hlavní navigace

Opera párty v Praze

24. 4. 2008 13:11 (aktualizováno) Martin Hassman

Včera proběhla v Praze Opera párty u příležitosti otevření české pobočky Opera Software. Akce se odehrávala v Novoměstském pivovaru, což je nedaleko od sídla české pobočky na Karlově náměstí.

Překvapilo mne, kolik se na celé akci objevilo lidí (údajně celkem 70). Když to srovnám s účastí na Firefox párty a poměrem uživatelů Firefoxu a Opery v Čechách (který je prostě nepoměrný 8-), tak je vidět, že Opera má opravdu mnohem loyálnější uživatele a příznivce. Své dojmy z akce někteří účastníci napsali na fóru operacesky.net a akci pěkně popsal i Jiří Eischmann.

Celé akce se účastnil i CEO Opera Software Jon S. von Tetzchner (dnes s ním vyšel rozhovor na Živě). Pokud si ještě pamatujete, je to onen člověk, který na jaře před třemi lety slíbil, pokud počet stažení Opery 8 dosáhne během čtyř dnů jednoho miliónu, tak poplave z Norska do Ameriky. Limitu bylo dosaženo již za tři dny a tak pan CEO v neoprénu skutečně vyrazil na dlouhou plavdu od Norského pobřeží.

Železnou morálku pana Opery jsme se rozhodli vyzkoušet i my z CZilly (na akci jsme byli tři: David Majda, Pavel Franc a já), a tak pan Opera musel čelit přímému tlaku Firefoxích evangelistů:

A protože jsme se nenechali odbýt, tak ke switchi nakonec také skutečně došlo…

…byť jsme to byli my, kdo přešel na barvy Opery a ne naopak.

Další fotografie najdete v galerii Martina Polovinčáka, Jiřího Eischmanna, M. ‚Case‘ F. a Heleny Červinkové.

Celá akce se mi velmi líbila a je nutno zdůraznit, že se údajně nejedná o akci poslední. Detaily budou snad již brzy odhaleny na adrese, kterou obdrželi všichni účastníci srazu, a která se jistě brzy rozkřikne.

Ačkoliv česká pobočka již funguje a má své zaměstnance (ti popíjeli na akci s námi), ještě stále jsou zde volná místa. Tak si říkám – práce v pěkném domě na Karlově náměstí a k tomu pro Operu. No nestojí to za pokus? (Otázka je, zda berou i fanoušky Firefoxu 8-)

Další články o akci

Sdílet