Hlavní navigace

Internet Explorer 8 zvládá Acid test

24. 4. 2008 13:17 (aktualizováno) Martin Hassman

Nedávno jsem psal, že „prvních informací o IE8 se dočkáme nejspíše brzy, snad ještě letos“. Tak a je to tu! Microsoft po relativním PR neúspěchu IE7 nás zřejmě chce s IE8 šokovat. A je třeba uznat, že se mu to nadmíru daří.

Dnes se totiž na oficiálním blogu tvůrců Internet Exploreru objevila zpráva, na kterou řada webdesignerů čekala již dlouhé roky:

As a team, we've spent the last year heads down working hard on IE8. Last week, we achieved an important milestone that should interest web developers. IE8 now renders the „Acid2 Face“ correctly in IE8 standards mode.

Stručně řečeno interní vývojové verzi IE8 se podařilo uspět v Acid testu 2. Je to určitě skvělá zpráva.

Na druhou stranu ačkoliv je Acid test proslulý, pokrývá jen podmnožinu CSS2, což je zas jen část všech webových technologií. A nezapoměňme, že tu je rozpracované CSS3 a HTML5 nám už taky pomalu začíná klepat na dveře.

Proto splnění Acid testu má do skutečné podpory webových standardů ještě velmi daleko, ale je jistě pěkné slyšet, že se vývojový tým IE osmičky dostal tak daleko a nezbývá nám, než jim k tomu pogratulovat a popřát mnoho zdaru na další cestě nejpoužívanějšího prohlížeče v dějinách webu.

Určitě se nejedná o poslední „veřejný únik“ informací toho, co nás v IE8 čeká a dost možná se během několika týdnů dočkáme dalších zajímavostí (ostatně, je to jedna z osvědčených cest PR). Stay tuned!

Pokochejte se sami: Internet Explorer 8 and Acid2: A Milestone.

(Update) A nezapomeňte se při tom řídit radou Daniela Glazmana.

Update2: Tak je možné, že přese všechno IE8 Acid2 nakonec vůbec nezvládne, posuďte sami.

Sdílet