Hlavní navigace

Hromadná vánoční korespondence

18. 12. 2009 13:48 (aktualizováno) Tomáš Kavalek

Ať si to někteří z nás nechtějí připustit, stejně jako já, opět se sešel rok s rokem a jsou tu další Vánoce. Období, kdy si lidé občas ještě pošlou pohled, vánoční přání či jen prostý dopis s přáním k Vánocům. Potkáme se i s modernou dnešní doby, a tím je SMS či MMS.

Lidé si stále ještě ale posílají e-maily, a jak to tak bývá, vhodně se využívá možnosti hromadné korespondence. V tuto chvíli je velmi důležité bránit soukromí adresátů – z tohoto důvodu řadit adresáty jako Skrytá kopie. Je to z toho důvodu, aby o sobě adresáti navzájem nevěděli, tzn. jim se jeví e-mailové zpráva tak, že byla určena právě a jen pro ně, nepoznají, že jsou součástí hromadné korespondence.

Pokud adresáty vložíte pouze do Kopie, tak se všem adresátu zobrazí seznam e-mailových adres i ostatních – a to není dobré. Jednak distribuujete ostatní e-mailové adresy, aniž by si to jejich majitelé přáli, a v druhém případě – příjemce vidí např. dvě známé adresy, na které by rád odpověděl a automaticky využívá Odpovědět všem, čímž zpětně zahltí mailem i ostatní.

Myslel jsem si, že se jedná o jasnou a logickou věc, a že uživatelé počítačů jsou seznámeni s tímto, řekl bych, základním principem e-mailové komunikace. A toto neplatí jen v období Vánoc, ale obecně, proto prosím, respektujte to.

Přeji všem příjemné prožití Vánoc, hlavně žádný stres, trošku toho odpočinku po náročném pracovním roce, užijte si oslavu nového roku, v něm mnoho úspěchů a pevné zdraví.

Sdílet