Hlavní navigace

Témata označená nálepkou javascript

  • Jak odchází document.all

    Jsou to tři roky, co Mozilla začala podporovat document.all. Vývojáři Mozilly se koncem roku 2004 rozhodli implementovat document.all, ale pouze ve quirk módu a navíc zajímavým způsobem. Ačkoliv document.all v Mozille funguje stejně jako v Internet Exploreru, je nedetekovatelný (Boolean(document.all) vrací false). Důvodem je nemotivovat vývojáře v používání této historické relikvie.
    24. 4. 2008 13:12 (aktualizováno)
  • Plaxo radí jak na rychlejší JavaScript

    Joseph Smarr z Plaxo (jeden z rychle se rozvíjejících sociálních serverů) měl přednášku na téma High-Performance JavaScript: Why Everything You've Been Taught is Wrong. Je vždy zajímavé poslechnout si téma zpracované od někoho, kdo mu právě věnoval několik měsíců. Pro ukázku vybírám pár zajímavých bodů z přednášky. Některé jsou pro mne překvapující, ale předpokládám, že Joseph po té rychlostní optimalizaci celého Plaxa ví, co tvrdí…
    24. 4. 2008 13:19 (aktualizováno)
  • ECMAScript 4 přichází

    Skupina TG1 u ECMA připravuje novou verzi skriptovacího jazyka ECMAScript4, který se má stát základem JavaScriptu2, tedy nové generace skriptovacího jazyka webu. O práci na ECMAScript4 (ES4) jsem poprvé zaslechl na jaře loňského roku, ale tématu jsem se dlouho vyhýbal. Byl to právě David, kdo mne přiměl se na ES4 podívat detailněji.
    24. 4. 2008 13:19 (aktualizováno)
  • John Resig: JavaScript a Ajax (stay tuned)

    Před několika dny se na pultech našich knihkupectí objevila kniha Johna Resiga JavaScript a AJAX. Moderní programování webových aplikací. John (tvůrce populární knihovny jQuery) se během posledních dvou let stal téměř JavaScriptovou legendou. Pokud vývoj JavaScriptu vážně sledujete, pravděpodobně jeho jméno neslyšíte poprvé. U Mozilla Corp. John zastává úlohu JavaScript Evangelist a stačí letmý pohled na jeho blog, aby bylo jasné, že JavaScriptu rozumí jako málokdo.
    24. 4. 2008 13:22 (aktualizováno)