Hlavní navigace

Témata označená nálepkou Linux

  • Tak trochu scifi: ako jedna učiteľka zmení svet

    Aktualizované: v správičke na linuxos je to celé úplne inak, ako som si myslel… takže som text jemne zmenil. V správičke sa písal veľmi negatívny postoj nejakej učiteľky, ktorý som dal tak celkom naopak… Na serveri LinuxOS.sk sa objavila správička o tom, že nejaká učiteľka zavrhla Linux. Škoda. Keby to tak bolo naopak… Hlavná myšlienka by bola v tom, že namiesto peňazí pre Microsoft by sa tie peniaze použili pre deti. Však prečo nie?
  • Ďalší nápad na hru - kto mi ju naprogramuje a nakreslí?

    Vytvoriť počítačovú hru je sen každého dieťaťa, ktoré má dobrú fantáziu. Prečo je toto tak a toto inak? Bolo by to lepšie takto… Keď som bol dieťaťom, mal som nápadov do fúrika. Akékoľvek diskusie na túto tému sa však veľmi nepozdávali. Akosi nikto o niečo také nemal záujem. Teda záujem občas aj bol, ale výsledok bol nejaký takýto…
  • nasadenie linuxu

    Dobry den, tiez by som chcel prispiet niekolkymi prikladmi, kedy som pouzil linux namiesto inych OS. 1. priatelka – notebook Asus dodavany bez OS. Priatelka chcela XP, kedze som mal doma instalaciu(orig), tak som jej tam nainstaloval XP. Avsak problemy nastali s pripojenim a net, nakolko sietovka sa vobec nechcela rozbehnut a wifi namiesto 10Mbitov fungovala asi na 10Kbitoch :) po niekolkych pokusoch spojazdnit sietovku som to vzdal a naistaloval tam Kubuntu…
    2. 12. 2008 21:45
  • Linux pod Tatrami

    Kde bolo, tam bolo… bol raz jeden Stano, ktorý úplnou náhodou (tak ako každý deň predtým) prišiel na Root-a. Uvidel tam teraz novinku – príbehy z nasadzovania Linuxu. A tak sa zamyslel… pridá sa, alebo nie? Odpoveď asi viete… :) Takže prinášam tiež 3 príbehy. Jeden zaujímavejší ako druhý. Nuž, uvidíme.
    29. 11. 2008 11:05 (aktualizováno)
  • Mé tři linuxové příběhy

    Včera tu Sváťa vydal moc pěkný post o pozitivních zkušenostech s Linuxem. Tak mě to zaujalo, že jsem se rozhodl přidat. Mám také několik pěkných zážitků s pozitivním přijetím Linuxu. Včera Sváťa Vít vydal post Linuxové překvapení, ve kterém popsal, jak se uživatelé v jeho okolí vypořádávají s Linuxem a jsou v něm jako doma. Věřím, že příklady táhnou a tak se přidávám. Třeba nám tu z toho vznikne pěkná série. Pokud se chcete přidat a nemáte blog, máte prostor na naší Wiki.
    27. 11. 2008 8:46
  • Globální proměnné prostředí

    Jak říká můj linuxový guru, vždycky mám něco speciálního. Tentokrát dělaly problém locales. Používám Debian, testovací větev. Příhlašuji se pomocí Qingy. Soubory jsem nastavil: /etc/locale.gen cs_CZ.UTF-8 UTF-8 en_US.UTF-8 UTF-8 es_ES.UTF-8 UTF-8 fr_FR.UTF-8 UTF-8 /etc/default/locale LANG="cs_CZ.UTF-8"
    31. 10. 2008 13:17 (aktualizováno)
  • Tešíte sa na LinuxALT?

    o tejto akcii sa popísalo už niečo, napríklad v nasledovnej správičke. Rozhodne sa teším. A čo vy? Pre mňa to bude niečo nové, zvláštne, niečo čo môj život možno aj zmení. Samozrejme, nie je každý expert na všetko.  A tak každého zaujíma niečo iné. Niekto by rád niečo o programovaní, inému by viac sadlo niečo o hrách.
    23. 10. 2008 10:17 (aktualizováno)
  • Pripojte sa!

    Dobrý deň. Rád by som vás všetkých oslovil menom začínajúcej programátorskej komunity, ktorá zakladá distribúciu KentaurOS. O čo ide? KentaurOS je operačný systém založený na Angstrom poprípade Debian linuxe, bootovateľný z SD / MMC karty pre zariadenia Palm. Názov je založený na základe mýtického zvieraťa Kentaura ( resp. Centaura ), ktoré obľubovalo zábavu, pričom bolo samé o sebe šikovné a vzdelané. A práve s týmto účelom chceme preraziť…
  • TOP 5 hier - funkčných pod Linuxom

    Hrávate sa? Alebo začnem inak… čo robí učiteľ na strednej škole 2 minúty pred zvonením? Nemusím napínať, drví Solitaire. Samozrejme nie každý a nie vždy, no… je to dosť rozšírené. Aspoň tak som sa s tým stretol. Solitaire je jednoduchá kartová hra hlavne na oddýchnutie. Pri čom však oddychuteje vy? Hry i nie hry, ktoré vám tak trochu prirástli k srdcu, môžete samozrejme spomenúť v komentoch.
    8. 10. 2008 16:51 (aktualizováno)
  • Linux ve webovém prohlížeči

    Operační systémy unixového typu lze také vyzkoušet v prohlížeči. Narazil jsem na  systém EyeOS, který přináší zajímavé grafické prostředí. Z apliakcí jmenujme eyeMail, eyeFeeds, eyeContact, eyeCalc. Jednoduchý tabulkový procesor EyeSheet - vyzkoušel sem a umí alespoň sčítat buňky. Takže předpokládám něco jako Lotus 1–2–3 v GUI podobě…
    11. 9. 2008 12:06