Hlavní navigace

Témata označená nálepkou Rozbor

  • Český linuxový tisk? Nemáme.

    Jako bývalého redaktora časopisu Linuxexpres mne dostihla zpráva o tom, že i další tištěný časopis Linux+ v Česku končí. Vypadá to, že v Česku se tištěné linuxové médium prostě neuživí. Psal jsem, že jsem byl aktivním redaktorem LinuxExpresu (jako portál však LinuxExpres s původním osazenstvem redakce běží dál), málokdo však ví, že jsem byl i aktivním překladatelem pro Linux+…
    4. 3. 2010 12:57 (aktualizováno)
  • A internetová kriminalita vybují!

    Dnes médii proběhla zajímavá, avšak pro mne celkem nepřekvapující zpráva. České policii kupodivu chybí odborníci, kteří by mohli bojovat s kriminalitou na internetu. Ačkoliv plán předpokládal, že v jednotlivých krajích vzniknou speciální týmy čítající až 9 lidí, skutečnost je jiná. Jsou jen na prezidiu a je jich 6.
  • Když technika funguje jak má

    Zjistil jsem, že mám problém se svým řidičským průkazem. Média nás zásobují tím, jak se na úřadech tvoří fronty, jak jsou lidé laxní. Proto mne docela vyděsilo to, že si budu muset zajít řidičák vyměnit, Nicméně se s vámi chci podělit o to, jak funguje pražský magistrát a jak „angažoval“ moderní technologie a jak to ovlivnilo mne – řadového občana.
    4. 3. 2010 13:03 (aktualizováno)