Hlavní navigace

Slečna z reality show tiskovou mluvčí UOCHB

16. 6. 2008 11:05 (aktualizováno) Martin Hassman

Od nového roku má Ústav organické chemie a biochemie (UOCHB) v Dejvicích svou tiskovou mluvčí a to nikoliv osobu zcela neznámou, stala se jí Libuše Marková známá z nedávné reality show Vem si mě.

Stručné vysvětlení pro ty, kdo podobně jako já příliš netuší, o co se jedná. Vem si mě je pořad, ve kterém několik dívek soutěží o přízeň jakéhosi milionáře. Ten se s nimi průběžně seznamuje a postupně dívky selektuje a vyřazuje, až nakonec zbude poslední dívka, kterou si vezme. To vše pod ostrým dohledem kamer a televizních diváků. Libuše Marková se dostala až do finále, ale nakonec nevyhrála.

nově nastoupené tiskové mluvčí mi pouze vrtá hlavou, jak se půvabná studentka marketingu vyrovná s tiskovými zprávami o takovém azacytidinu nebo o látce s označením GS9219 a přiznávám, že jsem na to velmi zvědav. Až dosud jsme byli zvyklí vědecké objevy na našich televizních obrazovkách přijímat z úst podivných mužů v bílých pláštích. Tento rok je rokem změny. (Tedy nepředpokládám, že by si Libuše přes všechen svůj exhibicionismus při rozhovoru s novináři oblékala bílý plášť.)

Správná volba

Navzdoru všem předsudkům si Libuše pravděpodobně vybrala dobře. Jeden zaměstnanec ústavu, který si nepřál být jmenován, hodnotí situaci pozitivně: „V rozhovoru pro Novojičínský deník píše, že je exhibicionistka a zdá se, že by do reality show šla znovu. Nedá mi to než konstatovat, že v tom případě si náš Ústav vybrala víc než dobře, to, co se tam děje nemá s realitou nic společného, namontovat tam kamery a vysílat v prime time na Nově, to by byla, panečku, sledovanost.“

Inu kdo ví, třeba se letos setkáme s novou reality show vysílanou přímo z Dejvic.

A musíme si položit otázku, kdy budou UOCHB následovat poblíž stojící vysoké školy VŠCHT a ČVUT. Jistě se nenechají zahanbit. Studentek mají dostatek a vybrat mezi nimi tiskovou mluvčí pro ně jistě nebude žádný problém. Stačí, když se přihlásí do letošní reality show.

Zdroj inspirace: Libuška z Vem si mě!: Milionáře bych si nevzala!

Sdílet