Hlavní navigace

Martin Hassman: nejen o prohlížečích - Témata označená nálepkou video

  • Dlouhé čekání na Hobita

    Už je to nějaký ten rok, co jsem se dozvěděl, že se po Pánovi prstenů natáčí i Hobit. Zvědavě jsem hledal nějaký první trailer, ale kde nic tu nic (a pokud něco, tak jen podstrčená verze od fanoušků). Navíc IMDB tvrdí až cosi o roku 2011. Vzpomněl jsem si na starého kresleného Hobita a potěšilo mě, že je aspoň celý k nalezení na YouTube.
    12. 11. 2009 0:22 (aktualizováno)
  • Na začátku byl jenom Web

    Na začátky byl jenom Web, a proto se jednalo o přirozenou cestu k publikování zpráv. Potom ovšem… [youtube PoNlEZopQyA] Pro zájemce o původu tohoto videa.
    16. 7. 2009 14:37 (aktualizováno)
  • Jak vám může Twitter zničit život?

    Prostě tím, že ho budete používat AŽ MOC. [youtube NlZcHwsa6CU] Tak doufejme, že tohle se mě nestane 8-) BTW je zajímavé, že mezi videi o Twitteru nenajdete téměř jediné, které bychom mohli označit za normální. Že by nějaký signál? 8-)
    17. 4. 2009 8:57 (aktualizováno)
  • Horor jménem Google

    Horory – příběhy, které nás děsí. The Googling je série několikaminutových filmečků, které se pokouší o téma hororu (a v zásadě se jim to i docela daří). Spojuje je jeden ústřední motiv – Google. Na rozdíl od jiných filmů, ve kterých se Google také objevuje (např. předposlední Bondovka), zde nehraje roli křoví, ale je ústředním motivem.
    6. 2. 2009 23:01 (aktualizováno)
  • Coraline brzy na plátnech kin

    Pokud můžete Neila Gaimana, pak vás určitě potěší, že brzy se na plátna kin dostane filmová verze knihy Coraline. Kniha vyšla i v češtině. Pro nedočkavce tu mám pár videí. (BTW všimněte si, že mezi herci najdeme i tvář známou z reklam Apple a mladou herečku, která hrála ve Spielbergově seriálu Taken tu malou holčičku se zázračnými schopnostmi.)
    17. 4. 2009 8:53 (aktualizováno)
  • M+V+C = MVC

    Tonda Hildebrant na své přednášce na WebExpu pouštěl ukázku pěkného videa. Více slov není zapotřebí, tak tedy, pro všechny programátory, kteří MVC sérii náhodou ještě neznají (pokud nejste programátoři, ale webdesigneři, pusťte si aspoň 5. video z názvem Outdated HTML): Controller Obesity [youtube 91C7ax0UAAc]
    31. 10. 2008 8:57 (aktualizováno)
  • MirrorMask - film, který asi neznáte

    Můj poslední objev MirrorMask (Maska zrcadla, 2005) je další film z pera Neil Gaimana. Se scénářem mu pomáhal Dave McKean, který film zároveň režíroval. Film o Helence z cirkusu, která ráda kreslí, se odehrává v současnosti, ale jak už je u Gaimana zvykem, příběh není omezován pravidly tohoto světa a většina děje se ostatně v našem světě ani neodehrává. Mám problém film žánrově zařadit, tady už nestačí pro Gaimana klasická škatulka urban fantasy, na to je příběh příliš snový…
    3. 10. 2008 20:23 (aktualizováno)
  • Válečníci sítě nyní v češtině. A jaké!

    Výukový snímek Warriors of the Net se díky sdružení CZ.NIC dočkal české dabované verze. Od vydání anglické verze Válečníků uplynulo několik let, ale film neztratil nic ze své kvality a myslím, že se stále jedná o přední výukový film na podobné téma. Válečníci sítě je krátký snímek vysvětlující některé základní internetové pojmy v podobně hravém stylu, jakým fracouzský seriál Byl jednou jeden život seznamoval diváka se základy některých biologických oborů.
    27. 8. 2008 19:53 (aktualizováno)
  • Nikdykde v seriálové podobě s českými titulky

    Nedávno jsem našel seriálovou podobu mé oblíbené knihy Neverwhere (Nikdykde) od Neil Gaimana na Youtube. Kompletní sadu všech šesti dílů (každý díl má půl hodiny, což je rozložené na 3 desetiminutové jůtůbky). U nás v televizi seriál snad nikdy nešel, ale přesto jsem vygoogloval alespoň neoficiální titulky. Prolinkoval jsem je na Bomba.cz se všemi díly, takže pokud chcete shlédnout Nikdykde – klasiku urban fantasy, přeji příjemnou podívanou (byť jen v jůtůbácké kvalitě)…
    13. 8. 2008 21:00 (aktualizováno)
  • Osudová - roztržka v rytmech Beethovenovy páté

    Dnešní přírůstek na Bomba.cz.
    13. 8. 2008 15:53 (aktualizováno)