Hlavní navigace

Když budou ty volby, tak krátký komentář...

1. 10. 2013 21:41 Michal Breškovec

Toto bude jen krátký politický komentář, který mě napadl pří sledování různých předvolebních debat, naposledy třeba této velmi povedené, pořádané mezi studenty: http://goo.gl/G9VCZn

V té naší politice je takové specifikum, že se strany mezi sebou nedokážou bavit. Problém mají „partneři“ v koalici a debata s opozicí je naprosto nemyslitelná. Ten nemůže toho, ten tamtoho, Piráti „nikoho“ a nikdo Piráty a tak pořád dokola.

Hlavně ODS založilo svoji kampaň na sloganu nevolte „nováčky,“ nevíme co od nich čekat, dejte hlas raději nám, my jsme čitelní, máme tradici, bla, bla, bla. Pominu, že po dvaceti letech, kdy rozkradli co se dalo, skutečně víme, co od nich čekat. Zaujalo mě, proč právě takový strach z nových stran. Je to proto, že by neuspěly, nebo právě naopak?

Kdo to vlastně vystrkuje růžky? Řekl bych, že to jsou tito (řazeno abecedně): ANO 2011, Piráti, SPOZ, Svobodní, Úsvit a nějaká koalice jejíž jméno si nepamatuji – zkrátka bláznivá Bobošíková (omlouvám se, zda jsem vynechal někoho vašemu srdci blízkému, vybral jsem ty na které jsem si rychle vzpomněl, tedy jsou asi nejvíc vidět – slyšet).

Pokud se podíváte na jejich programy, je to různě rozeseto po politické obloze, ale hrozí, že by se mohli domluvit na tom, že konečně chtějí zatočit s korupcí, udělat politiku průhlednější, zkrátka začít čistit ten bordel, který se tu za ta léta nanesl a na rozdíl od „etablovaných“ stran by to mohli myslet vážně – jak se říká, když něco nejde, vždycky se najde nějaký „blbec,“ který to neví a udělá to.

Takže vážení, nenechte se opít rohlíkem, hlavně jděte k volbám a volte dle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Přál bych si, abyste volili tu „moji“ stranu (a skutečně věřím, že Piráti na těch 5% mají), ale budu rád, když to bude kdokoliv, kdo bude mít vůli vnést svěží vítr do toho zatuchlého rybníčku pokrytého žabincem, který tu máme.

Třeba zklamou, ale to nebudeme nikdy vědět dokud to nezkusíme. Ti co tam jsou teď zklamou určitě, to už přece za ty roky najisto víme a je jedno, jestli jsou to ti zprava nebo zleva, protože jsou to stejně pořád ti samí.

Sdílet