Hlavní navigace

Martin Hassman: nejen o prohlížečích - Témata označená nálepkou Akce

  • Foursquare Day už tenhle pátek na Ladronce

    Už to bude rok, co jsme se společně čekli na prvním pražském Foursquare Day. Tenhle pátek se koná pokračování. Pořádají ho opět Matouš Petráň (@matesola) a já. Co vás čeká? Pokud 15.4. v pátek dorazíte na pražský Foursquare day, můžete provést společný čekin s přáteli i dalšími hráči…
    19. 4. 2011 13:30 (aktualizováno)
  • Webdesigneři, v úterý je Den modrých čepic

    Toto úterý 30. 11. proběhne v pořadí již čtvrtý mezinárodní Den Modrých Čepic – v originále Blue Beanie Day. Je to den v roce, kdy si lidé, kteří podporují webové standardy, nasazují (virtuální i skutečné) modré čepice. Proč zrovna modré čepice? Weboví weteráni wí, že asociace mezi webovými standardy a modrou čepicí tu je na počest Jeffreyho Zeldmana, který se posílení webových standardů věnoval hodně úsilí…
    29. 11. 2010 1:29 (aktualizováno)
  • Jakub Nešetřil: Hackathon doporučuji nejen programátorům, ale i firmám a univerzitám

    Posledně Jakub Nešetřil popisoval význam hackathonů pro vývojáře. Zmínil se také o mezinárovním hackathonu NodeKnockout, a přidal tipy těm, kdo by chtěli nějaký hackathon vyhrát. Více si můžete přečíst v minulé části rozhovoru. Dnes se zaměříme na hackathony ve firemním a univerzitním prostředí. Jakube, existují hackathony, které se odehrávají jen uvnitř firmy. Slyšel jsi o nich? Jaký to má význam? (Pozn.: Vysvětlení, co je to hackathon najdete v první části rozhovoru.)
    9. 11. 2010 10:07 (aktualizováno)
  • Hackathon je jako bezpečný sex. (Programátorské) požitky bez následků.

    Jakub Nešetřil se nedávno s kolegy účastnil celosvětového hackathonu a vyhrál. Já jsem Jakuba na tohle téma vyzpovídal. Co jsou hackathony zač? Proč se jich vůbec účastnit? Co vám osobně mohou přinést? A také jsem zjišťoval tipy pro ty, kdo by chtěli takový hackathon zkusit vyhrát. Jakube, nedávno ses zúčastnil velkého mezinárodního hackathonu, o co se jednalo?
    9. 11. 2010 10:22 (aktualizováno)
  • Blíží se datum kulatosti života, vesmíru a vůbec

    Tuto neděli bude obzvláště kulaté datum. 10.10.10. Jinak řečeno desetdesetdeset. Nebo ještě lépe: jednanulajednanulajednanula. Navíc po převedení do desítkové soustavy dostanete číslo 42. Kulatá data se odjakživa slavila. Podle toho, co říkáte na twitteru má už řada lidí připravený plán. Někteří budou fotografovat, jiní se vezmou, další budou instalovat Ubuntu 10.10 a někteří uspořádají speciální sraz – kdy? Přeci v 10:10.
    4. 10. 2010 10:31 (aktualizováno)
  • iDevcamp očima androiďáka

    O víkendu jsem tak trochu ze zvědavosti navštívil iDevCamp, konferenci věnovanou programování aplikací pro iPhone. Pořádali ji lidi z Tapmates a já se těšil, že konečně některé z nich poznám osobně. Vyrazil jsem na akci prakticky nepřipraven (přeci jen se hodlám věnovat víc vývoji pro Android než iPhone), ale i přesto jsem si toho dost odnesl (a tím nemyslím iPad, který měl dostat jeden vylosovaný návštěvník).
    23. 6. 2010 14:05 (aktualizováno)
  • Pojďte s námi na Checkovací muzejní noc, ať s Foursquare nebo Gowallou

    Již za dva týdny proběhne Pražská muzejní noc. Muzea a galerie v Praze se během ní otevřou všem zdarma. Nám se to moc líbí. A protože se nám také líbí Gowalla a Foursquare (Co to je? Viz níže), tak jsme spolu s Matesolou a Eliškou vyhlásili Checkovací muzejní noc. Co se bude dít Celou noc si můžete užít hned dvakrát. Jednak onu návštěvu muzeí a galerií. Můžete si vybrat z téměř 30. Přímo na webu si je ohvězdičkujte a máte vlastní program.
    7. 6. 2010 9:37 (aktualizováno)
  • Jaký byl pražský Foursquare day v COMO?

    Před měsícem jsme ho s Matesolou svolali, minulý čtvrtek proběhl. Pražský Foursquare Day. Jakožto organizátor nebudu psát, zda to byla super akce nebo ne,  odkážu ale, jak pražský Foursquare Day viděli ostatní. Tak Jan Zdarsa píše: Kdybych měl zhodnotit Foursquare Day jako takový, tak musím říct, že splnil moje očekávání a poznal jsem několik zajímavých lidí.
    22. 4. 2010 10:51 (aktualizováno)
  • ...a ted něco pro fanoušky Foursquare

    Pokud holdujete Foursquare (co je to, proč to používat; klíčová slova: sociální síť, rozšířená realita), nejspíš vás zaujme, že se blíží mezinárodní Foursquare day. Jeho českou variantu připravujeme s Matesolou. O co se jedná Chcete osobně potkat uživatele Foursquare, které znáte jen virtuálně? Chcete dostat odznáček Swarm, k jehož získání je zapotřebí sraz 50 uživatelů na jednom místě? A chcete se dozvědět o Foursquare něco, co ještě nevíte?
    29. 3. 2010 20:43
  • Přijďte zjistit, v čem je tvorba rozšíření v Google Chrome lepší než ve Firefoxu

    Dovolte mi malé pozvání. A sice na přednášku V čem je tvorba rozšíření v Google Chrome lepší než ve Firefoxu?, která proběhne příští pondělí na ČVUT. Přednášet budu společně s Davidem Majdou. Oba se o rozšiřování prohlížečů zajímáme už nějaký ten pátek. (Já asi od roku 2002 a David se tomu rok nato přímo věnoval v seminární práci.)
    28. 2. 2010 0:19 (aktualizováno)