Hlavní navigace

Martin Hassman: nejen o prohlížečích - Témata označená nálepkou Humor

  • Nechte si předčítat zdrojáky na dobrou noc

    Začíná léto. Čas odpočinku, práce i splněných přání. Každý ví, že tajných snem většiny geeků je slyšet z úst své milované předčítat zdrojové kódy. Třeba před spaním na dobrou noc. Musí se samozřejmě jednat o pečlivě vybrané zdrojové kódy. A jejich předčítání nesmí být odfláknuté. Musí jít přímo od srdce. Náročnější povahy ovšem potěší jen recitace či zpěv.
    2. 7. 2010 18:27 (aktualizováno)
  • Dnes každý otravuje a říká koho volit. Já ale nabízím řešení

    Koho by to už neotravovalo. Každý den na nás tlačí znova a znova. Jedni říkají mladým, ať přesvědčí babičku a dědu, druzí zas říkají starým, ať přesvědčí vnuka vnučku. A já volám DOST. Konec těch lží a nenávistí. Nabízím jediné a konečné řešení. Jen jediná osoba v celé galaxii si zaslouží naši důvěru. Jen jediná osoba si zaslouží náš hlas. Určitě jste už o něm slyšeli, je to tento muž…
    27. 4. 2010 12:40 (aktualizováno)
  • Kdyby prohlížeče byly postavami seriálu The Big Bang Theory

    Pravděpodobně znáte srovnání Kdyby prohlížeče byly auty nebo Kdyby prohlížeče byly ženami. Objevil jsem ovšem další zajímavé srovnání: Kdyby prohlížeče byly postavami seriálu The Big Bang Theory. Jeho autorem je jedinečná Molly E. Holzschlag, bylo součástí její přednášky It's All About the Browser, Baby!, a myslím, že to docela trefila.
    18. 3. 2010 20:57 (aktualizováno)
  • ODHALENÍ: Kdo je v Tajném klubu zpívajících přednášejících?

    Na českém internetu byl klub znám pod zkratkou TKZP, ovšem její význam byl přísně tajný. Až na vsetínském Barcampu vše prasklo. Během své přednášky jsem neúmyslně vystřih' pár secvičených tanečních kroků, což neuniklo pozornosti slečny v publiku. Nedá se nic dělat. Dlouho jsme se na vývojářských akcích skrývali před světem showbyznysu, ale teď musíme s pravdou ven. Toto je naše první první odhalení!
    1. 2. 2010 9:59 (aktualizováno)
  • Arthur Dent vstává z mrtvých aneb recenze nového dílu Stopařova průvodce

    Představte si, že jste literární postava, kterou životem provází samá trápení. Když vás autor nechá zemřít, oddychnete si: „KONEČNĚ!“  Ovšem za pár let vás jiný autor oživí a tahá do nových trablů. Uznejte, NENAŠTVALO by vás to!? O kom je řeč? Jmenuje se Arthur Dent a byl oživen na planetě Zemi jen několik minut před jejím zničením.
    26. 12. 2009 20:29 (aktualizováno)
  • Ježíšek někdy překvapí aneb vánoční stavové kódy HTTP

    Celé to začala Eliška, když si na svůj web dala vánoční wishlist. Ovšem přišel s tím vlastně Michal Špaček, který na Eliščině wishlistu objevil poněkud neobvyklé přání: Pak jsem se přidal já a Honza Tichý a začali jsme sestavovat vánoční kódy pro HTTP, abychom v tom Elišku nenechali. Níže jsem sepsal ty základní, které jsme dnes vymysleli. Pro srovnání viz přehled stavových kódů HTTP, který platí po zbytek roku mimo Vánoce.
    16. 12. 2009 22:11 (aktualizováno)
  • Tahle píseň je věnována všem systémovým administrátorům

    Jeden z tvůrců webu DeadTroll.com (ten mimochodem stojí za návštěvu) zpívá píseň, která by se mohla líbit nejen fanouškům seriálu IT Crowd. [youtube v3YQBPzFfqE] A kdyby vám to nestačilo, podívejte se na jedno geekovské porno (přímo hardcore). [youtube nuq0DvN8PYw]
    16. 12. 2009 9:26 (aktualizováno)
  • Když na webaře sedne blues... (IE inside)

    Karel Plíhal v jedné své písni zpívá Když na člověka sedne blues a všechno na něj padá, zakoupí si láhev vína a pak písně skládá. Tenhle webdesigner to vzal do slova a odkaz z tohoto blogu si jistě zaslouží. Jeho song se jmenuje IE is Being Mean to Me: [youtube vTTzwJsHpU8] V případě, že se vyjádření způsobem melodickým není váš šálek kávy, tu mám od stejného autora scénku Angry IE Developer, která je parafrází jednoho starého a velmi známého videa…
    16. 12. 2009 9:26 (aktualizováno)
  • Máte málo SPAMu? Zajeďte pro další třeba na Broadway!

    A pokud budete mít štěstí, budou zrovna dávat muzikál SPAM a Lot. Teď se vám to možná některým nezdá. Říkáte si, že si z vás ten Martin tropí možná srandu. Tak tedy přiznávám se – trochu jsem upravil název muzikálu. Neobsahuje totiž v originále mezery, tudíž se jmenuje správně SPAMALOT a je po vzoru Kamelot nebo Lancelot.
    12. 11. 2009 0:22 (aktualizováno)
  • #SongsInCode #CZ - přidáte se?

    Borek včera zahájil českou variantu programátorské řetězovky #songsincode (popis). A během noci se celkem ujala. Twitter archiv bohužel po nějaké době mizí. Dnes je tak již jednou pro vždy ztracena řada podobných akcí (včetně plného záznamu nezapomenutelné akce Mr. Retweeta). Vytvořil jsem proto malý archiv alespoň zde.
    27. 8. 2009 11:32 (aktualizováno)