Hlavní navigace

Petr Krčmář: blog nejen o Linuxu - Témata označená nálepkou PDA a mobily

  • Přenos aplikací v Androidu na novou paměťovou kartu

    Pořídil jsem si větší paměťovou kartu a snažil se z té staré přelít data. Na první pokus se mi ale nepodařilo přenést aplikace. Naštěstí to byla triviální chyba. Ke svému ZTE Blade jsem dostal 2GB paměťovou kartu. Pro start dobrá, ale po čase začalo být těsno. Když už jsem musel mazat Cimrmany, protože aplikace řvaly, že dochází místo, rozhodl jsem se pro výměnu.
    11. 2. 2012 17:56 (aktualizováno)
  • CyanogenMod 7.1 na ZTE Blade

    Před týdnem vyšel CyanogenMod 7.1. Počkal jsem pár dní a včera jsem provedl instalaci do svého ZTE Blade. Jaké jsou zkušenosti? CyanogenMod 7.1 je k dispozici asi týden, ale já jsem se k instalaci do svého ZTE Blade dostal teprve včera. Byla naprosto triviální, ze stránky k tomu určené jsem si stáhl všechny tři soubory: samotný systém, Google Apps (ano, tady je i Market) a vylepšený Google Talk. Všechno jsem hodil na kartu do adresáře ROM.
    24. 11. 2011 11:29 (aktualizováno)
  • ZTE Blade: instalace CyanogenMod 7

    Před několika dny jsem tu psal o svém novém telefonu ZTE Blade. Mám v něm alternativní systém CyanogenMod, který je lepší než originál. Když jsem si kupoval ZTE Blade, přečetl jsem si v recenzích, že dodávaný systém není nic moc a je záhodno ho vyměnit za něco lepšího. O koupi tohoto modelu rozhodl i fakt, že jej podporuje CyanogenMod a upgrade by proto neměl být problém. Navíc mám po ruce Adama, který má s Androidem velké zkušenosti, takže bylo rozhodnuto.
    25. 12. 2011 0:12 (aktualizováno)
  • ZTE Blade: našlapaný Android za pár korun

    Pořídil jsem si nový telefon. iPhone už mě hodně omezoval a Android za ty dva roky dospěl do velmi pozoruhodného stádia. Nastal čas ke změně. Už delší dobu jsem byl nespokojený se svým iPhone. Je sice pořád v perfektní kondici, ale některé věci mě na něm hodně omezovaly a na starším telefonu už nefungovaly některé nové aplikace. Začal jsem postupně dozrávat k tomu, že změním telefon i platformu. Android byl jasná volba, dneska je to dospělý systém. Jen jsem nebyl přesvědčený o žádném zařízení.
    10. 10. 2011 11:23 (aktualizováno)
  • Elektronické knihy čtu už deset let

    V poslední době se roztrhl pytel s různými čtečkami, elektronickými knihami a elektronickými časopisy. Konečně. Já na to čekám už deset let. Je to skoro jako s Pánem prstenů, najednou ho všichni znají, najednou ho všichni chtějí a najednou ho všichni obdivují. Jsou ale lidé, kteří ho četli už o patnáct let dříve než se objevila zmínka o nějakých filmech. Teď je ale řeč o elektronických knihách, které jsou v posledním roce velkým tématem…
    15. 2. 2011 12:31 (aktualizováno)
  • Jak v Linuxu na tethering u iPhone

    Pokud vlastníte iPhone a rádi byste jej někdy využili na cestách jako modem, mám pro vás pěkný jednoduchý návod, podle kterého můžete vše jednoduše připravit. Před odjezdem na dovolenou jsem si říkal, že by bylo fajn mít k dispozici připojení k internetu skrze iPhone. Samozřejmě na něm mám zaplacený datový tarif, takže zbývalo jen zjistit, jak na to. Nakonec to nebylo vůbec složité. Potřebovat budete jeden iPhone, jeden USB datový kabel a počítač s USB…
    10. 10. 2011 11:28 (aktualizováno)
  • Chystá Google vlastní mobil?

    Na světlo světa prosákla informace o tom, že Google tajně připravuje vlastní mobilní telefon. Spojil se prý s nejmenovaným výrobcem a dočkat bychom se prý měli ještě letos. Přístroj by měl vsadit především na nízkou cenu a moderní technologie. Asi nepřekvapí, že softwarově firma vsadila na vlastní produkt – otevřený operační systém Android, který mnozí pozorovatelé považují za příštího krále chytrých telefonů.
    10. 10. 2011 11:41 (aktualizováno)
  • Pořídil jsem si iPhone

    Tak jsem se konečně naštval a objednal jsem si iPhone. Má ho polovina mých kolegů šéfredaktorů a tak jsem si řekl: sakra, proč ne. Možná se mi divíte, ale já vám hned vysvětlím proč jsem to udělal. O telefonu iPhone od Apple jsem tu už několikrát psal: Links na iPhone, obrázky Linksu a Opera Mini.
    10. 10. 2011 11:28 (aktualizováno)
  • Apple v iPhone blokuje Operu Mini

    Apple iPhone i Opera Mini jsou dva velmi podařené produkty dvou různých firem. Nabízí se proto myšlenka obojí propojit. To by to ovšem nesměl být Apple, který si houževnatě chrání své teritorium. iPhone se mi docela líbí, jak jsem psal už dříve. Bohužel velmi nepříjemná je jeho uzavřenost a přístup Apple, který diktuje, kdo a co smí pro iPhone naprogramovat a připravit.
    10. 10. 2011 11:36 (aktualizováno)
  • Kódy Google Android konečně vydány

    Google se už rok tváří, že vyvíjí otevřený operační systém pro mobilní telefony. Mnoho uživatelů nad touto větou jen nevěřícně kroutí hlavou. Google ale konečně udělal, co slíbil – vydal kódy. Je to rok, co Google oznámil, že připravuje novou mobilní platformu Android. Okamžitě začal sklízet chválu za podobnou snahu, konkurenci Windows Mobile a dalších uzavřených systémů.
    10. 10. 2011 11:41 (aktualizováno)