Hlavní navigace

Petr Krčmář: blog nejen o Linuxu - Témata označená nálepkou Hardware

  • Prodeje čteček raketově nerostou, žádné překvapení

    Prodeje čteček už nejsou takové terno jako dřív. Ale není to špatně a není to překvapení. Je to logické a dalo se to čekat. Zatímco před dvěma lety byly čtečky elektronických knih velkým tahákem, všichni je chtěli a všichni je kupovali, dnes se o nich už tolik nemluví. Prodeje prý postupně klesají a zlatý rok 2011 se už nevrátí. Ale proč by měl?
    24. 9. 2014 7:51 (aktualizováno)
  • Výměna displeje na Kindle Touch

    Před dvěma měsíci jsem měnil displej u Kindle Keyboard, dnes jsem se vrhl na mladšího bratříčka jménem Kindle Touch. Před dvěma měsíci jsem tu psal o tom, jak kamarádovi jeho přítelkyně prošlápla Kindle a jak jsem u něj měnil displej. Opravenou čtečku dostal tchán a je z ní nadšený. Kamarád si už dávnou koupil Kindle Touch.
    24. 5. 2013 22:28
  • Prošlápnutý Kindle a výměna displeje

    Dostal se mi do rukou jeden Kindle s prasklým displejem. Rozhodl jsem se pro výměnu. Kterak k úhoně přišel Jeden můj kamarád měl Kindle ještě o kus dřív než já. Byl z něj nadšený a tvrdil, že to je nejlepší kus hardware, jaký si za posledních deset let koupil. Jako nadšený (a rychlý) čtenář ocenil všechny jeho výhody.
    26. 4. 2016 15:54 (aktualizováno)
  • Zahodil jsem myš a používám trackball

    O tom, jak jsem se naštval na moderní myši a dal jsem šanci trackballu. Okamžitě jsem se zamiloval a nechci už myš ani vidět. Poměrně dlouhou dobu jsem používal myš společnosti Microsoft. Ano, můžete se mi divit, ale jak mi jednou řekl jeden můj známý z téhle firmy: „Hele, podle mě by se měl Microsoft vykašlat na software a dělat hardware. Ale psst.“ S tou myší jsem byl velmi dlouho spokojen, byla to taková ta velká, do dlaně, ergonomická (čti hodně křivá), bezdrátová, baterky vydržely dva roky,
    3. 5. 2012 12:27 (aktualizováno)
  • Jaký je dotykový Kindle Touch?

    Poprvé se mi dostala do ruky nová čtečka Kindle Touch s dotykovým displejem. Opět jsem se rozhodl sepsat postřehy. Ohlasy na můj blogpost o nové čtečce Kindle 4 byly velmi dobré a bylo jich hodně, proto jsem se rozhodl napsat další podobný text o dotykové variantě Kindle Touch. Před několika dny se mi totiž dostala do ruky, takže mám praktické postřehy.
    31. 1. 2012 9:15 (aktualizováno)
  • Jaký je nový Amazon Kindle?

    Konečně se mi dostal do ruky nový Amazon Kindle. Mám tedy možnost podělit se s vámi o zkušenosti a porovnat jej se svým Kindle 3 Keyboard. Konečně se mi dostal do ruky nový Amazon Kindle, který jsem před týdnem objednával. Někteří z vás chtěli další příspěvek ohledně mého názoru na něj. Už půl roku mám doma jeho staršího bratříčka, takže budu srovnávat hlavně s ním. Udělal jsem vám i pár fotek (foceno mým ZTE Blade), kterými budu článek prokládat.
    24. 1. 2012 16:53 (aktualizováno)
  • Půl roku se čtečkou Amazon Kindle

    Přesně před půl rokem jsem dostal čtečku Amazon Kindle. Nastal tedy čas se ohlédnout a podělit se o zkušenosti s tímto výborným zařízením. Čtu hodně. Přečtu několik desítek knih ročně. A čtu hlavně elektronicky. Začal jsem před deseti lety na Palmu IIIx a od té doby jsem „zuřivým podporovatelem“ elektronické četby.
    10. 10. 2011 11:22 (aktualizováno)
  • Proč u SSD disků používáním klesá výkon

    Obliba SSD disků stoupá, ale po prvotním nadšení z nového výkonného kusu hardware u mnoha lidí přichází vystřízlivění. Výkon SSD totiž časem výrazně klesá. SSD disky frčí, jejich kapacity rostou (už tu máme první terabajtový disk) a ceny pomalu klesají. Slušně použitelný 32GB disk už dnes koupíte za něco málo přes 2000 Kč.
    25. 9. 2012 22:59 (aktualizováno)
  • Notebook HP 800CT skoro zadarmo: chcete ho?

    Procházel jsem své domácí oddělení ‚šrot‘ a našel v něm funkční notebook HP OmniBook 800CT. Může být váš a hodí se na různé linuxové hrátky nebo jako stroj pro děti. Jedná se o něco, čemu bychom dnes asi říkali netbook. Rozměrově to jednoznačně odpovídá, notebook je opravdu malý a lehký (1,6 kg). Podrobnosti najdete ve fóru v sekci Bazar.
    17. 3. 2010 13:45 (aktualizováno)
  • Měl jsem v ruce TouchBook!

    Kdo nevěří, ať k nám běží… tedy raději až v pondělí. Ale TouchBook skutečně existuje, měl jsem ho v ruce a je velmi zajímavý. Dnes jsem držel v ruce zařízení zvané TouchBook. Pokud jste si mysleli, že je to zase jedno z těch mnoha ohlašovaných zařízení, která svět neviděl, pak mám dobrou zprávu: TouchBook je skutečný, umí co se o něm říká, skutečně funguje a je velmi zajímavý.
    22. 10. 2009 21:25 (aktualizováno)