Hlavní navigace

Petr Krčmář: blog nejen o Linuxu - Témata označená nálepkou Google

  • Google Talk si sám nastavuje citlivost mikrofonu

    Nemám rád automatické věci, které se snaží být chytřejší než uživatel. Naposledy jsem měl problém s Google Talkem. Občas telefonujeme s některými kolegy pomocí Google Talk. Je to velmi jednoduché, stačí stáhnout jeden balíček, nainstalovat plugin do prohlížeče a už to funguje. Krásně běží audio i video, kvalita je perfektní a umí to i videokonference s více lidmi. Mám to vyzkoušené a je to moc šikovné.
    13. 10. 2011 22:13 (aktualizováno)
  • Pár zajímavých čísel z Google

    Narazil jsem na zajímavý web, kde Google prezentuje některá čísla týkající se vyhledávání a reklam. Věděli jste třeba, že… Celkem 16 % dotazů pro vyhledávač je zcela unikátních a zadaných poprvé. Denně Google odpoví na více než miliardu vyhledávacích dotazů. Průměrně je odpověď vyřízena za čtvrt sekundy. Průměrně musí odpověď cestovat 2400 kilometrů zpět k uživateli. Za posledních osm let Google vyřídil 450 miliard unikátních dotazů. Více než polovina dotazů nepochází z USA…
    12. 10. 2011 11:56 (aktualizováno)
  • Chystá Google vlastní mobil?

    Na světlo světa prosákla informace o tom, že Google tajně připravuje vlastní mobilní telefon. Spojil se prý s nejmenovaným výrobcem a dočkat bychom se prý měli ještě letos. Přístroj by měl vsadit především na nízkou cenu a moderní technologie. Asi nepřekvapí, že softwarově firma vsadila na vlastní produkt – otevřený operační systém Android, který mnozí pozorovatelé považují za příštího krále chytrých telefonů.
    10. 10. 2011 11:41 (aktualizováno)