Hlavní navigace

Petr Krčmář: blog nejen o Linuxu

  • Petr Tomeš se vrátil k Windows

    Někteří lidé dokáží opravdu zaskočit a ačkoliv jsem poměrně otrlý a jen tak něco mě nepřekvapí, právě se stalo: Petr Tomeš přešel na MS Windows. Tímto ho prohlašují nejběhavějším přeběhlíkem. Petr Tomeš je v české linuxové komunitě poměrně známá osoba, angažuje se především v mnoha diskusních fórech a je o něm hodně slyšet. Sám si s ním občas píšu přes Jabber a je to docela sympatický chlapík (osobně ho ale neznám), ačkoliv bohužel nedokáže udržet své emoce na uzdě…
    13. 5. 2008 15:55 (aktualizováno)
  • Hrátky z řádky v krizi

    Oblíbený pondělní seriál Hrátky z řádky se dostal do nepříjemné situace, kdy oběma autorům docházejí nápady a uvítali by proměnu dua na trio. Máte tipy nebo chcete sami zkusit něco napsat? Seriál Hrátky z řádky pravděpodobně znáte. Připravují jej společně dva naši autoři: Petr Macek (autor námětu) a Ondřej Bojar. Po sedmnácti naprosto pravidelných dílech se ale dostali oba autoři do nepříjemné situace: docházejí jim nápady.
    12. 5. 2008 14:32
  • Přesun Firefoxu na aktivní plochu Xfce

    Poměrně nedávno jsem přešel na prostředí Xfce. Zatím jsem velmi spokojen, ale setkal jsem se s nepříjemným problémem: Když třeba z Thunderbirdu otevřu URL ve Firefoxu, okno přeskočí na aktivní plochu. Vím o tom, že tenhle problém trápí mnoho uživatelů. Stěžovali si na to i někteří mí kolegové z firmy. Můj obvyklý ranní postup je takový, že na druhé ploše pustím Thunderbird, procházím RSS čtečku a klikám na odkazy…
    10. 10. 2011 11:36 (aktualizováno)
  • Máme nový blogovací systém (beta)!

    Konečně je to tady. Po několika měsících usilovné práce se konečně podařila ostrá migrace na nový blogovací systém. Toto je první blogpost, který je napsán přímo v něm. Co je nového? Původní blogy jsme spustili v říjnu 2006 a až do této chvíle běžely na systému Jyxo, který můžete vidět třeba na Blog.cz. Stejný systém běžel i na našem sesterském serveru Lupa.cz. Výhody jsou zřejmé: rychle nasazený funkční systém s outsourcovanou podporou cizí firmy.
    23. 4. 2008 10:44 (aktualizováno)
  • Tučňáci létají z Antarktidy do Ameriky

    Zdá se vám nadpis mého postu podivný? Podle dokumentaristů BBC to ale není nic neobvyklého. Existuje jeden druh tučňáků, který prý dokáže létat a překoná vzdálenost Antarktida – Amerika ladným letem. Lidé z BBC objevili druh tučňáka, který umí něco, co jeho příbuzní nedokáží – létat. Tito nedávno objevení tučňáci jsou navíc poměrně dobrými letci a během antarktické zimy migrují do pralesů Jižní Ameriky, aby si tam užili teploučka. Nevěříte? Věřte!
    11. 4. 2008 12:03
  • Přešel jsem na Firefox 3

    Hlavní vývojový cyklus je téměř u konce a nastal pro mě čas přejít na Firefox 3. Přechod byl téměř bezbolestný a zkušenost je zatím velmi dobrá. Co se mi na nové verzi líbí a co mě naopak štve? Někteří mí kolegové z vývojového oddělení už Firefox 3 používají delší dobu a pochvalují si ho. Chvíli jsem sice váhal, ale protože se beta kolečko blíží ke konci, rozhodl jsem se, že už je čas. Navíc všichni kolegové tvrdili, že vše funguje a nezaznamenali žádné pády.
    10. 10. 2011 11:36 (aktualizováno)
  • Půlka Liberce je bez internetu

    Tohle není pro změnu apríl. Půlka Liberce je bez připojení k internetu. Několik známých mi volalo, jestli nevím, co se děje a už jsem se to dozvěděl. Velmi nemilá nehoda zrovna na apríla. Podle toho, co vím, je offline minimálně liberecké UPC a místní síť A-NET Liberec. Příčinou je překopnutý optický kabel, který připojuje velkoobchodního poskytovatele – ČD Telematiku. Prý je to někde u libereckého nádraží, výpadek postihl velkou část Libereckého kraje…
    1. 4. 2008 12:34 (aktualizováno)
  • Tomáš Kučera je pryč už sedm měsíců

    Už uběhlo několik měsíců od mého posledního postu, který se týkal našeho ztraceného kamaráda z Karlovy univerzity. S hrůzou jsem zjistil, že už je to sedm měsíců, co ho někdo viděl. Pořád se mi ozývají lidé, kteří Tomáše znají a ptají se mě, jestli je něco nového. Proto jsem se po několika měsících rozhodl publikovat další zápis, aby byli všichni jeho známí v obraze.
    15. 1. 2009 14:23 (aktualizováno)
  • Velikonoční wallpapery s tématikou Root.cz

    Velikonoce jsou opět po roce tu, čekají nás beránky, pomlázci, kořalek a hlavně sranda. Abychom se i my přidali k všeobecnému veselení, vytvořili jsme pro vás tématické obrázky na plochu vašeho tučňáka. Po
    22. 3. 2008 14:30 (aktualizováno)
  • Každý názor musí mít titulek

    Máme pro vás další drobné vylepšení diskusního systému. Tentokrát se týká všech, kteří neradi vyplňují titulek u své zprávy. Každý názor sice stále musí mít titulek, ale teď ho umí vyplnit automat. Nikdy jsem to sice úplně nepochopil, ale někteří diskutéři prostě nejsou ochotni vymyslet ke své reakci odpovídající předmět. Ale vidět je to nejen v našich diskusích, ale i při e-mailové komunikaci s velkou skupinou lidí.
    20. 3. 2008 13:12 (aktualizováno)