Hlavní navigace

Petr Krčmář: blog nejen o Linuxu

  • Finanční odměny pro blogery

    Blogy na Rootu už běží více než měsíc a tak je na čase začít odměňovat ty nejlepší autory. Připravili jsme pro vás motivační systém odměn a doufáme, že vás potěši. Vždy na začátku měsíce vyhlásíme nejlepší autory blogů a vybrané blogposty odměníme honorářem 250 Kč. Takto může být odměněno až 15 zápisů, přičemž i několik od jednoho autora. O přidělení odměn rozhoduje výhradně redakce. Každý měsíc budete o výsledcích informování ve zprávičce.
    2. 2. 2009 14:50 (aktualizováno)
  • Katedrála a tržiště

    Je to již téměř osm let, co Eric Raymond sepsal svůj kultovní článek Katedrála a tržiště. Hledal jsem někde na internetu jeho český překlad a on skutečně existuje a je jen o něco málo mladší než původní dílko. Je docela možné, že jste tento velmi zajímavý článek nečetli. O mnoho tím přicházíte. Eric ve svém textu popisuje rozdíl mezi dvěma principy vývoje. Klasický firemní přístup se podobá katedrále, kde je vše v perfektním stavu, vše má pevný řád a pravidla…
    2. 2. 2009 14:50 (aktualizováno)
  • Nezavděčíš se všem 2

    Nedávno jstem tady narážel na to, že názory lidí se různí a že není možné se zavděčit úplně každému. Blogpost jsem nazval Nezavděčíš se všem. Opět jsem se ve svém názoru utvrdil a nové poznatky mě dohnaly k sepsání volného pokračování. Předmětem sporů je tentokrát anketa Křišťálová Lupa 2006. Protože ji organizuje náš sesterský server, vím, že je to poctivě připravovaná akce, na které tvrdě pracovalo několik lidí velmi dlouhou dobu…
    2. 2. 2009 14:50 (aktualizováno)
  • Brouk na googlí mapě

    Internetoví lidé jsou velmi vynalézaví a hlavně hodně zvídaví. Na googlích mapách se už našlo podivných věcí habakuk. Tou poslední je první skutečný bug. Těžko říct, jak se tam dostal, ale pravděpodobně ho někdo rozplácl na mikrofilm, ze kterého se později podklady digitalizovaly. Podle toho, jak bug vypadá to bude forficula auricularia čili škvor obecný.
    2. 2. 2009 14:50 (aktualizováno)
  • Nezavděčíš se všem

    Před pár dny jsme představili nového Roota. Přestože už reakce nebyly tak bouřlivé jako v lednu loňského roku, opět jsme si potvrdili známou pravdu, že se všem nikdy nezavděčíš. Nejde o to teď říkat, co je špatně, co je dobře a bránit se proti některým připomínkám. Chci jen pro zajímavost ukázat, že se jednoduše nemůžete nikdy zavděčit všem. Jde jen o to, aby se výsledek (čehokoliv) líbil co nejvíce lidem.
    3. 1. 2007 14:12 (aktualizováno)