Hlavní navigace

Martin Hassman: nejen o prohlížečích - Témata označená nálepkou mac

  • Firefox už nebude tak ošklivý

    Tedy na Macu, na tom totiž donedávna Firefox nevypadal zrovna přívětivě (čti jako pěst na oko). Někdy trochu dopomohla témata vzhledu, ale ušmudlaný vzhled všechen pod čistý kabát neschováš. To se ale s příchodem Firefoxu 3 změní. Vývojáři se totiž definitivně rozhodli opustit mnoho let dodržovanou premisu, aby program vypadal na každé platformě pokud možno stejně, což jim otevřelo možnost upravit Firefox 3 do přijatelné podoby…
    14. 5. 2008 13:00 (aktualizováno)
  • Jaký byl WebCamp'08

    Minulý čtvrtek a pátek probíhal v Praze Dejvicích WebCamp, konference o webových technologiích. Celá akce byla zajímavá nejen proto, že jich u nás tolik nemáme. První den byl věnován webovému vývoji a druhý webdesignu. Tomu odpovídalo i složení publika. Zatímco na první část se sešla čistě pánská společnost a navíc veskrze studentského věku, druhý den jsme již byli publikum koedukované a věkový rozdíl byl několikanásobně vyšší.
    24. 4. 2008 11:44 (aktualizováno)
  • iWoz: za vznik Mac OS X mohl Internet Explorer

    Když jsem si na podzim ze zahraničí objednal knihu iWoz, vůbec jsem netušil, že dříve, než ji dočtu, se na našich pultech objeví její české vydání. Když bych to byl býval věděl, tak bych si byl býval počkal, ale takhle jsem alespoň srovnání obou variant použil při psaní prosincové recenze. Zde zmíním jednu zajímavost, která se do recenze nevešla.
    24. 4. 2008 12:26 (aktualizováno)
  • Jaké bylo Appleforum 2007

    Včera proběhlo Appleforum 2007. Po zkušenostech z akcí typu LinuxEXPO jsem byl překvapen spíše komornějším založením. Na akci byli dlouhodobí i čerství uživatelé Maců, potenciálních zájemců zde bylo méně. K příjemné atmosféře celé akce přispíval moderátor Jakub Železný. Tady by se mohli organizátoři linuxových akcí trochu inspirovat. Celá debata se tak nepohybovala příliš v technickém jako spíše v přátelském duchu.
    24. 4. 2008 15:59 (aktualizováno)
  • Appleforum 2007

    Za dva týdny proběhne Appleforum 2007, akce iniciovaná redakcí serveru MůjMac určená jak pro běžné uživatele Maců, tak pro potenciální zájemce o tuto platformu. Obsah podle pořadatelů máte šanci ovlivnit zasíláním svých témat a dotazů, základní program se věnuje hlavně problémům začínajících uživatelů, kancelářským aplikacím, iPodům, videu a grafice. Pro účast na akci je třeba registrace.
    24. 4. 2008 16:00 (aktualizováno)
  • Jablko v bůčku

    Už delší dobu jsem o tom uvažoval, zaháněl neklidný spánek, kousal nehty, plácal se přes ruce. Nechal si radit ze všech stran, že tudy opravdu ne. Nepomohlo. Když jsem zjistil, že černouška ve výprodeji zlevnili, neodolal jsem, stal se součástí marketingového programu a zároveň pyšným vlastníkem Macbůčku.
    24. 4. 2008 16:04 (aktualizováno)