Hlavní navigace

Jaké bylo Appleforum 2007

24. 4. 2008 15:59 (aktualizováno) Martin Hassman

Včera proběhlo Appleforum 2007. Po zkušenostech z akcí typu LinuxEXPO jsem byl překvapen spíše komornějším založením. Na akci byli dlouhodobí i čerství uživatelé Maců, potenciálních zájemců zde bylo méně.

K příjemné atmosféře celé akce přispíval moderátor Jakub Železný. Tady by se mohli organizátoři linuxových akcí trochu inspirovat. Celá debata se tak nepohybovala příliš v technickém jako spíše v přátelském duchu.

Pan Železný umí být přesvědčivý, když se po řadě pozitivních reakcí snažil mámit z přítomných i nějaké negativní, podlehl jsem a vzal si slovo. Jakmile ke mně sál upřel nepřátelské oči, pochopil jsem, že umění mlčet je v některých situacích prostě k nezaplacení 8-)

Jedním z aktuálních témat byla lokalizace do češtiny. Ta je již delší čas dostupná, ale ne vždy funguje na 100%. V tomto směru můžeme závidět našim sousedům Polákům, kteří se dočkali oficiální podpory od Applu. Optimistické odhady tvrdí, že za dva roky, bychom se jí mohli dočkat i my.

Jsem rád, že jsem se mohl konečně potkal s lidmi jako jsou Filip Molčan a Pavel Janík. Že oba tuto platformu používají není žádným tajemstvím.

Odkazy

Navštěvujete počítačové akce?

Sdílet