Hlavní navigace

Martin Hassman: nejen o prohlížečích - Témata označená nálepkou prezentace

  • Prezentace a zen (recenze)

    Překlad knihy Garra Reynoldse češtiny mne zaujal. Už jen proto, že v češtině toho o prezentacích moc nenajdeme a já se o tuhle oblast tak trochu zajímám. Podotýkám, že název knihy není žádný laciný trik, najdeme v ní totiž něco o prezentacích i o zenu. Kniha je nejen pozastavením se na tím, proč je většina dnešních prezentací zcela špatně (s čímž se ztotožňuji), ale také ukázkou cesty, jak je dělat lépe. Jedná se o svěží čtení plné ukázek a inspirace.
    9. 5. 2010 11:12 (aktualizováno)
  • Umí tohle i váš prezentační systém? Aneb jak jsem zkoušel Prezi

    Nedávno jsem vyzkoušel poněkud netradiční systém na tvorbu prezentací – Prezi. Je možné, že se bude hodit i vám. Zde jsou moje zkušenosti. Budu Prezi hodnotit hlavně z pohledu tvůrců prezentací, nikoliv z pohledu jejich „konzumentů“. Pro tvůrce je totiž Prezi poměrně jasná výhra. Nevím jak vy, ale já nikdy netvořím prezentace s jasnou představou v hlavě. Vím samozřejmě, o čem chci mluvit, k tomu mám pár připravených poznámek, které mají zaznít a zhruba tuším závěr.
    7. 10. 2010 17:49 (aktualizováno)
  • Jaký byl WebCamp'08

    Minulý čtvrtek a pátek probíhal v Praze Dejvicích WebCamp, konference o webových technologiích. Celá akce byla zajímavá nejen proto, že jich u nás tolik nemáme. První den byl věnován webovému vývoji a druhý webdesignu. Tomu odpovídalo i složení publika. Zatímco na první část se sešla čistě pánská společnost a navíc veskrze studentského věku, druhý den jsme již byli publikum koedukované a věkový rozdíl byl několikanásobně vyšší.
    24. 4. 2008 11:44 (aktualizováno)