Hlavní navigace

Beauty of the IE9 Web

14. 10. 2010 10:23 (aktualizováno) Martin Hassman

Reklamy na webové prohlížeče si nenechám ujít. Když tak vzpomínám, asi nejvíc překvapení i rozpaků mám z reklam na Internet Explorer, hlavně proto, že se s každou verzí kompletně mění jejich styl i zaměření.

Nedovedu si představit větší skok od melodické a roztomilé reklamy na IE7 po nechutnou a drsnou reklamu na IE8, ve které se zvrací (obě dvě jsou opravdu oficiálními reklamami od Microsoftu).

Jak asi bude vypadat reklamní obraz IE9? Nedávno jsme se dočkali prvních vlaštovek. Už nejsou nechutné, ani vtipné, na první pohled klasické reklamy v korporátním stylu Microsoftu. A jaké že je jejich téma?

Beauty of the Web

http://www.youtube.com/watch?v=j-OsmoggrQs

http://www.youtube.com/watch?v=Wnxo-eHQIZ8

Zatímco provedení nic extra, téma je zvolené velmi dobře. Dnes už krom nerdů a geeků prakticky nikdo nebude řešit, jaký je jeho prohlížeč, tím hlavním bodem zájmu je Web. Všimněte si, že ta reklama se opravdu nezaměřuje na prohlížeč, ale na zážitek z Webu.

To je téma, se kterým se dá něco udělat. Téma, které by bylo schopno konkurovat těm nejlepším reklamám na Chrome nebo Firefox.  Musel by ho tedy uchopit nějaký kreativec a nedržet se korporátního stylu. Ale kdo ví. Oficiální IE9 by mohl vyjít klasicky na jaře, takže času je dost. A já si zatím pustím starou klasiku.

Sdílet