Hlavní navigace

Tady je Svaťasovo - den za dnem v IT - Témata označená nálepkou Hudba

  • Helpdesk pro Ježíška

    Častým tématem hovorů s kolegy po právě proběhnuvších svátcích bylo to, jak naše malé děti vnímají Ježíška a jak k nám přišel, tedy z technického pohledu na věc. Vyslechl jsem si několik verzí řešení a představím vám i svou verzi. Jak jsem zjistil, není to úplně jednoduché. Dá se vůbec moderní technika do celého procesu zapojit? Ano a vše výrazně zjednodušuje!
  • Žrádlo pro váš MP3 přehrávač

    Ve svém nepravidelném pravidelníku občas zveřejňuji odkaz na zajímavou hudbu zdarma. Protože se mi toho zase nahromadilo více, podělím se s vámi. Takže hurá na ccmixter.org!Pro nováčky jen zopakuju, že odkazovaná hudba je šířena pod licencí Creative Commons tj. můžete jí šířit zdarma a za jistých podmínek i upravovat a upravenou verzi i šířit. Písničky nemusíte stahovat, stačí kliknout na tlačítko Play…
    4. 6. 2011 1:13
  • Došla vám hudba k poslechu?

    Velmi nepravidelně zveřejňuji zápisky popisující mé posluchačské zážitky.Tentokrát jsem po velmi dlouhé době zabrousil na ccmixter.org a hledal jsem něco na poslouchání. Pomocí různých křížových odkazů jsem narazil na člověka publikujícího pod jménem Admiralbob77. Jeho výtvory jsou velmi kvalitní a svým zpracováním se plně vyrovnají jakékoliv komerční produkci daného typu.
    17. 6. 2010 1:25
  • Bo nám ta zima nekončí...

    … tak je teba si odpočinout u nějaké hudby. A už jsem tu dlouho nenabízel tipy na zajímavou hudbu pod licencí Creative Commons. Je čas to rychle napravit. Monitoring provádím téměř neustále. Takže Jamendo – a hned zostra. Oblíbení Juanitos vydali nové album The Best vol.2. A hned se na něm objevilo několik pecek. Trvale mne oslovuje hit Dynamite Funky Baby.
    16. 3. 2010 2:22 (aktualizováno)
  • Když chci být hyperkorektní, přestřelím

    Přesně tohle mne napadlo při čtení článku na Lupě, respektive rozhovoru s panem Romanem Strejčkem. Jestli netušíte, o koho jde (přidávám se k vám) vězte, že je to předseda Ochranného svazu autorského, což je ona organizace, která si osnovuje právo bít se za umělce a vybírat poplatky za hudební produkci.
  • Vybírám MP3 přehrávač

    A jako vždy je to neskutečný proces, kdy se snažím brát v úvahu mnoho parametrů a funkcí. Hlavně nic nezanedbat, protože doufám, že se mnou zůstane nadlouho a kdybych na něj měl nadávat pokaždé, když jej použiju, to by mne zabilo. prodral jsem se nakonec ke dvěma modelům. Osobně nejsem nějaký vášnivý obdivovatel  designu, radši si vyberu pracanta. Nejlépe to pochopíte na tom, když řeknu, jaký přehrávač jsem používal až do dnešního dne. v roce 2003 jsem si pořídil přehrávač XCLEF HD-500. Ve své d
    16. 8. 2009 22:01 (aktualizováno)
  • Mixéři všech zemí spojte se!

    Když se řekne mixovat, řada lidí si představí třeba vodku s vínem a hned se začne zaobírat představou, jak to asi tak může následně dopadnout. Při svém procházení internetu jsem však objevil komunitu, která dává slovu mix úplně nový rozměr. Ať žije ccMixter! Jak to tedy funguje? Z pohledu tématického můžu říci, že je angažována licence Creative Commons. Tedy vše, co najdete na stránce ccmixter.org je šířeno právě pod touto licencí…
    4. 3. 2010 13:41 (aktualizováno)
  • Jamendo a Hvězdná pěchota

    Na základě svých zkoumání jsem na Jamendu narazil na hudbu dobrou, špatnou a také neskutečně naivní. Už vím, kteří umělci by nikdy CD asi nevydali. No posuďte sami. Už na konci mého včerejšího příspěvku jsem narazil na velmi plodného umělce. Má na Jamendu 14 alb, jedno lepší než druhé. Já jsem pro vás vybral kousek nazvaný My Vampire Bite.
    4. 3. 2010 13:38 (aktualizováno)
  • Raritky z Jamenda

    Vítejte u občasníku mých objevů z Jamenda. Stále je tam totiž co objevovat a rád se s vámi o své úlovky podělím. Osobně mám na hudbu docela velké nároky a v mnoha případech jdu prostě proti proudu. Takže co jsem si připravil dnes? Na úvod začnu věcí, kterou jsem si několikrát poslechl a musím říci, že je to obdivuhodná skládačka stylů a hudebních nápadů (i když někdy takových tuctových) ale prostě ten zpěvákův hlas je nepřekonatelný. Umělec vystupuje pod jménem Anchor Mejans…
    30. 7. 2009 0:11 (aktualizováno)
  • Jak si přehrát Jamendo externě

    Již nějakou dobu jsem se zabýval tím, jak přehrávat streamovanou hudbu z mého oblíbeného serveru Jamendo pomocí nějakého externího přehrávače (rozuměj z přehrávače nainstalovaného v počítači, nikoliv tím Flash přehrávačem přímo z Jamenda). Hrál jsem si s několika kandidáty a pak jsem našel přehrávač, který docela dobře vyhovuje tomu, co jsem chtěl. A bylo to hlavně náhodou.
    4. 3. 2010 13:39 (aktualizováno)