Hlavní navigace

Průlom v pátrání po zmizelém letadle letu MH370

1. 4. 2014 9:09 (aktualizováno) Svatopluk Vít

Jako správný IT muž i já pátrám po zmizelém letadle Boeing letu MH370 a myslím si, že jsem objevil zmizelé letadlo. Možná to nevíte, ale Google na svých mapách právě zveřejnil nejnovější fotografie staré jen několik dnů a tím nám umožnil hledat. A já jsem hledal a našel.

Protože letadlo už chybí několik dní, bylo mi jasné, že už se nemůže nacházet tam, kde jej všichni hledají. V programovacím jazyce BASIC jsem si napsal pomocný program a začal automaticky prohlížet Google mapu a hledat to, co vzdáleně připomíná letadlo.

A myslím si, že jsem byl úspěšný. Tady můžete vidět „zaparkované“ letadlo, které se nehlásí a není vidět na radaru. Podle zběžného popisu to i odpovídá tomu, co se snaží v Asii nalézt. Tím by se i vysvětlilo, proč letadlo nemohou už několik týdnů nalézt.

Vysvětlení je prosté – piloti měli hlad a tak se zastavili na odpočívadle. A teď už asi nemohou vzlétnout. Protože jim nefungují elektronické systémy (už určitě došly baterky) nemohou dát nikomu zprávu. Momentálně mám auto v opravně a nemůžu se na místo vydat. Najde se někdo schopný mezi vámi?

P.S. : Uvítám i další pátrání a informace, které bychom mohli předat malajské straně…

Já jsem tomu věnoval nějaký čas, ale už ho víc nemám. Pojďme v komunitě sdílet i další „úspěchy“. Kdo se ujme dalšího pátrání?

 

Sdílet