Hlavní navigace

Nikdykde: film v nedohlednu, kniha na pultech

16. 7. 2009 14:36 (aktualizováno) Martin Hassman

Zatímco filmové zpracování Gaimanova Neverwhere (česky Nikdykde) je zatím zřejmě ještě v nedohlednu (mám na mysli připravovaný film, nikoliv televizní seriál z 90. let), po relativně dlouhé době se poštěstí minimálně čtenářům, kteří marně sháněli její vyprodanou knižní podobu.

Kniha Nikdykde Na pultech se totiž objevil dotisk jejího českého vydání a soudě podle reakcí, které jsem dostal na Twitteru, by mohlo být už nějaký čas k sehnání snad v každém lepším knihkupectví.

Nedávno jsem si pořídil i komixovou verzi (v překladu Stanislavy Pošustové, známá překladatelky Tolkiena) a ačkoliv mě jako fanouška knihy potěšila, v zásadě se jedná jen o průměrný komix, který nad běžnými komixy nijak moc nevyniká (což se rozhodně nedá říct o knižní podobě příběhu).

Hlavně doufám, že než Neila někdy přejede autobus, tak napíše to pokračování Neverwhere, o kterém se již před let tak trochu zmínil, a které by se možná mohlo jmenovat The Seven Sisters.

Vlastně mě překvapuje, že už fanouškové dávno nezačli psát neoficiální verzi. Přeci jen ta prodleva trvá už dlouho. Jasně, že z takových hurá akcí nejspíš padají hrůzy, ale kdo by si nechtěl zkusit jen tak střelit aspoň jednu kapitolu? Já teda jo.

Sdílet