Hlavní navigace

Martin Hassman: nejen o prohlížečích - Témata označená nálepkou recenze

  • Lenosti, buď pozdravena!

    Krátce po té, co jsem na podzim začal pracovat v jedné velké firmě, mi jeden můj dobrý známý doporučil knihu Corinne Maier Lenosti, buď pozdravena!: „Tak tu si musíš přečíst. To bude teď přesně pro tebe.“ Podle anotace (Kosmas, Wikipedia) jsem mu dal rychle za pravdu. Přeci jen, kdo by si přečetl knihu kritizující prostředí velkých firem raději, než jejich nový zaměstnanec, že?
    24. 4. 2008 13:10 (aktualizováno)
  • John Resig: JavaScript a Ajax (stay tuned)

    Před několika dny se na pultech našich knihkupectí objevila kniha Johna Resiga JavaScript a AJAX. Moderní programování webových aplikací. John (tvůrce populární knihovny jQuery) se během posledních dvou let stal téměř JavaScriptovou legendou. Pokud vývoj JavaScriptu vážně sledujete, pravděpodobně jeho jméno neslyšíte poprvé. U Mozilla Corp. John zastává úlohu JavaScript Evangelist a stačí letmý pohled na jeho blog, aby bylo jasné, že JavaScriptu rozumí jako málokdo.
    24. 4. 2008 13:22 (aktualizováno)
  • Malcolm Gladwell: Bod zlomu

    Letos vydalo nakladatelství DOKOŘÁN druhé vydání knihy Malcolma Gladwella nazvané Bod zlomu. O malých příčinách s velkými následky (v originále The Tipping Point). Jedná se o zajímavou knihu, která se snaží netradičním způsobem popsat svět nás lidí, zejména některé málo pochopitelné jevy, které se v něm odehrávají.
    16. 6. 2008 11:05 (aktualizováno)
  • Buzzmarketing aneb když o vás i mouchy bzučí

    Nedávno mi padla do oka kniha Buzzmarketing. Přimějte lidi, aby o vás mluvili. Autorem je Mark Hughes a knihu v českém překladu vydal Management Press. Buzz marketing (též Word of mouth marketing) lze zařažit k moderním formám jako je Viral marketing nebo Guerrilla marketing. Přesné definice po mně nechtějte, nemám na to školy.
    16. 6. 2008 11:06 (aktualizováno)
  • Eliot Pattison: The Skull Mantra

    Opravdu málokdy narazím na dobrou knihu sám. Většinou čtu, co čtou ostatní nebo co mi přátelé doporučí. A právě před měsícem se stal opak. Procházím anglickou sekci nedalekého knihkupectví a náhodou, jakoby řízením osudu, beru do ruky knihu The Skull Mantra (Mantra lebky), jejímž autorem je Eliot Pattison.
    24. 4. 2008 15:25 (aktualizováno)
  • Harry Potter a příběh skončil

    Před chvílí jsem dočetl poslední díl série, která si našla takovou řadu příznivců i odpůrců. Těch druhých zpravidla kvůli svému marketingu než obsahu. (Pozn. pro ty, kdo se na knihu chystají, pokusím se, abyste zde nenašli žádný spoiler.) Ačkoliv mi první polovina série připadla povedená, tak pátý a šestý díl byly o něco slabší (hlavně na tom šestém to bylo znát). Proto jsem sedmý díl Harry Potter and the Deathly Hallows otevíral s obavou, zda Rowlingová sestupný trend opravdu dodrží…
    24. 4. 2008 15:34 (aktualizováno)
  • Story z Google Story 2

    Pokračování spotu Story z Google Story. Cesta Googlu neskončila u funkčního vyhledávače. Museli najít způsob, jak na něm vydělávat. Jenže ještě poměrně dlouho poté, přestože byl Google už dobře známý a denně zpracovával zdarma miliony dotazů uživatelů z celého světa, se společnost potýkala s problémem, jak vlastně vydělávat peníze. Protože s výjimkou dvou společností, Red Hat a Netscape, nikdo nejevil ochotu platit za licence opravňující k zabudování vyhledávače Google do svých stránek. (s. 102)
    30. 4. 2008 10:31 (aktualizováno)
  • Story z Google Story

    Před několika týdny vyšel český překlad knihy Google story autorů D.A. Vise a M. Malseeda. Na Lupě jste si mohli před týdnem přečíst její recenzi. Kniha se velmi dobře čte, nezaměřuje se příliš na technické aspekty Googlu, jako spíše na lidi, jejich příběhy a motivace, což já mám rád. Našel jsem v ní plno zajímavých momentů, které jsem chtěl někam poznamenat. Snad někoho zaujmou a třeba i motivují k přečtení knihy.
    30. 4. 2008 10:31 (aktualizováno)