Hlavní navigace

Martin Hassman: nejen o prohlížečích - Témata označená nálepkou Komentáře

  • Phishing po telefonu? Jak to doopravdy bylo s Vodafone

    Když jsem tu posledně upozorňoval, zda Vodafone (ne)používá nebezpečné praktiky, sešla se mi řada reakcí. Někteří z vás se domnívají, že Vodafone nic takového nedělá a osoba, která mi telefonovala, byla určitě podvodník. Na druhou stranu někteří z vás potvrdili stejnou zkušenost, jakou jsem měl já.
    17. 4. 2009 8:56 (aktualizováno)
  • Vodafone používá nebezpečné praktiky. Nebo je to snad phishing po telefonu?

    Včera mi telefonoval pán z Vodafone. Tedy aspoň se představil jako pán z Vodafone. Zda z Vodafone skutečně byl, to nevím, já viděl jen mně neznámé telefonní číslo. Nabízel mi optimalizaci mých telefonních nákladů. Obvykle takové hovory odmítám, ale měl jsem zrovna pár minut, tak jsem mu chtěl dát šanci. Jakmile mi vysvětlil, co pro mě může udělat, požádal mě o mé heslo pro spojení s operátorem.
    17. 4. 2009 8:55 (aktualizováno)
  • Kdo je brzda českého internetu?

    Není to dlouho, co byla jedna známá osobnost českého webdesignu označena jako brzda českého internetu. Tedy tím, kvůli kterému web stojí a technologie se nevyvíjí dál. Nebudu jmenovat, o koho se jedná, zasvěcení vědí, ostatní se mohou domýšlet. Prozradím jen, že má webdesignerské studio, je zván do webdesignerských porot všeho druhu apod. (Ne jeho jméno fakt neřeknu.) Ale je pro mě velká čest, že jej znám osobně. Přeci jen ne každý se zná se samotnou brzdou celého českého internetu. Považte to!
    17. 4. 2009 8:55 (aktualizováno)
  • Libo pěkné triko? Jen si vybrat

    Před časem jsem se poohlížel po zajímavých tričkách. Trička z oboru nejsou u nás snadno k sehnání, ostatně ani takové obyčejné tričko s Firefoxem se u nás nedá (legálně) pořídit, je třeba jej objednat a dovézt z Ameriky. O to víc si cením, když na nějaké pěkné natrefím (třeba jako na I love jQuery, které jsem nedávno koupil na WebExpu).
    26. 10. 2010 16:48 (aktualizováno)
  • Jaké slovenské weby znáte (a čtete)?

    O víkendu jsem se bavil s Rastislavem Turkem (mimochodem, měl pěknou přednášku o bezpečnosti), jak se enormě zvětšila bariéra mezi českým a slovenským webem. Často máme zajímavé informace přímo pod nosem a v jazyce, který relativně dobře umíme, ale nedokážeme je najít, protože my Češi prakticky neznáme slovenské technické weby (a blogy) a podobně Slováci neznají ty naše (kromě několika výjimek, které jen potvrzují pravidlo).
    31. 10. 2008 8:57 (aktualizováno)
  • Česká legenda zachráněna. Vajíčka znovu na scéně.

    Gratuluji a děkuji geniální vědkyni Štepánce Kučkové a celé skvělé laboratoři prof. Milana Kodíčka za záchranu drahocenné české legendy! Štěpánko, máš u mně flašku! Pro ty, kdo netuší, o čem je řeč: Před časem byla publikována studie, která údajně vyvracela starou pověst o vajíčkách v Karlově mostě. Tedy jen do dneška…
    25. 10. 2008 21:51 (aktualizováno)
  • Vyžadujeme iPhone!

    Už hodně dlouho se mi nestalo, abych narazil na stránku, která by mi v prohlížeči nefungovala a vyžadovala po mě prohlížeč jiný než ten, který používám. Obvykle se jednalo o stránky svázané s Internet Explorerem. To se ovšem změnilo. Už i takový Olympus funguje. Dnes jsem po hodně, hodně dlouhé době na jednu takovou narazil a kupodivu po mě nechtěla Internet Explorer, nýbrž…
    3. 10. 2008 20:23 (aktualizováno)
  • K čemu jsou v CSS potřeba vendor prefixy

    V diskusi pod článkem o zavedení vendor prefixů do IE8 se ukázalo, že všem není jasné, proč kaskádové styly něco takového obsahují. Pokusím se to vysvětlit. Napřed upozornění pro všechny kodéry a webdesignery. Vendor prefixy (-moz, -webkit, -o a -ms) až na opravdu speciální případy nejsou určeny pro vás. Můžete se úplně spokojit s tím, že je k životu nepotřebujete, nadále je ignorovat a přestat číst právě teď. Neuděláte žádnou chybu a ušetříte deset minut. Opravdu! Už jste přestali číst?
    23. 9. 2008 11:02 (aktualizováno)
  • Computer Press a české vydání Resigovy knihy

    Nedávno jsem zde na Rootu recenzoval knihu John Resig: JavaScript a Ajax, kde jsem vyjádřil své nespokojení s kvalitou jejího překladu. Mezitím se mi mj. dostalo reakce i od Computer Pressu, která stála za správnou funkčností přeložených kódů, které měl zkontrolovat odborný korektor. Protože s tím nesouhlasím (a přiložené kódy ke knize jsem kritizoval i v recenzi), věnoval jsem jim znovu chvíli a prošel jsem si alespoň jejich část poněkud detailněji a dělal si poznámky.
    1. 4. 2008 20:25 (aktualizováno)
  • iWoz: za vznik Mac OS X mohl Internet Explorer

    Když jsem si na podzim ze zahraničí objednal knihu iWoz, vůbec jsem netušil, že dříve, než ji dočtu, se na našich pultech objeví její české vydání. Když bych to byl býval věděl, tak bych si byl býval počkal, ale takhle jsem alespoň srovnání obou variant použil při psaní prosincové recenze. Zde zmíním jednu zajímavost, která se do recenze nevešla.
    24. 4. 2008 12:26 (aktualizováno)