Hlavní navigace

Martin Hassman: nejen o prohlížečích - Témata označená nálepkou foursquare

  • Geolokace bez legrace a z Krna

    Přednášel jsem v Krně na jedno ze svých oblíbených témat – geolokace. Přednáška proběhla v rámci Bloku Expertů na KISK FF MU. Studenti přednášku hodnotili a psali z ní referát (to jsem zjistil až později), což bylo pro změnu zajímavé pro mě. Dvě ukázky: „Studenti Filozofické fakulty by jistě neradi strávili hodinu a půl na přednášce o něčem jako je vývoj pokrytí GPS, nebo jak funguje wifi router apod., což asi původně každý se vstupem do posluchárny očekával.“
    25. 11. 2011 10:48 (aktualizováno)
  • Máme tu návody k Foursquare a Gowalle pod Creative Commons

    O Foursquare i Gowalle toho bylo už napsáno dost, ale zatím stále chyběly návody pro začínající uživatele. A těch přibývá (hlavně u Foursquare). Dobrá zpráva je, že konečně návody máme. A dokonce pod Creative Commons licencemi. Marek Lutonský napsal návod Proč a jak používat geolokační hru Foursquare.
    3. 5. 2011 23:18
  • Foursquare Day už tenhle pátek na Ladronce

    Už to bude rok, co jsme se společně čekli na prvním pražském Foursquare Day. Tenhle pátek se koná pokračování. Pořádají ho opět Matouš Petráň (@matesola) a já. Co vás čeká? Pokud 15.4. v pátek dorazíte na pražský Foursquare day, můžete provést společný čekin s přáteli i dalšími hráči…
    19. 4. 2011 13:30 (aktualizováno)
  • Pojďte s námi na Checkovací muzejní noc, ať s Foursquare nebo Gowallou

    Již za dva týdny proběhne Pražská muzejní noc. Muzea a galerie v Praze se během ní otevřou všem zdarma. Nám se to moc líbí. A protože se nám také líbí Gowalla a Foursquare (Co to je? Viz níže), tak jsme spolu s Matesolou a Eliškou vyhlásili Checkovací muzejní noc. Co se bude dít Celou noc si můžete užít hned dvakrát. Jednak onu návštěvu muzeí a galerií. Můžete si vybrat z téměř 30. Přímo na webu si je ohvězdičkujte a máte vlastní program.
    7. 6. 2010 9:37 (aktualizováno)
  • S geolokací by se neztratili ani Jeníček a Mařenka

    Poslední rok se zajímám o geolokaci. O to, jak funguje, i o její možné využití. Před pár týdny jsem měl v Brně na FI MUNI přednášku S geolokací by se neztratili ani Jeníček a Mařenka, na které jsem vysvětloval principy geolokace a jejího použití (nejen) na webu. Anotace přednášky Co to je geolokace a jak funguje? Jaké služby pro geolokaci využít? Seznámíme se s podporou v prohlížečích, s tím, jak ji využívat ve webových aplikacích a možná i jak naprogramovat příští Foursquare.
    24. 6. 2010 14:13 (aktualizováno)
  • Jaký byl pražský Foursquare day v COMO?

    Před měsícem jsme ho s Matesolou svolali, minulý čtvrtek proběhl. Pražský Foursquare Day. Jakožto organizátor nebudu psát, zda to byla super akce nebo ne,  odkážu ale, jak pražský Foursquare Day viděli ostatní. Tak Jan Zdarsa píše: Kdybych měl zhodnotit Foursquare Day jako takový, tak musím říct, že splnil moje očekávání a poznal jsem několik zajímavých lidí.
    22. 4. 2010 10:51 (aktualizováno)
  • ...a ted něco pro fanoušky Foursquare

    Pokud holdujete Foursquare (co je to, proč to používat; klíčová slova: sociální síť, rozšířená realita), nejspíš vás zaujme, že se blíží mezinárodní Foursquare day. Jeho českou variantu připravujeme s Matesolou. O co se jedná Chcete osobně potkat uživatele Foursquare, které znáte jen virtuálně? Chcete dostat odznáček Swarm, k jehož získání je zapotřebí sraz 50 uživatelů na jednom místě? A chcete se dozvědět o Foursquare něco, co ještě nevíte?
    29. 3. 2010 20:43