Hlavní navigace

Jaký byl pražský Foursquare day v COMO?

22. 4. 2010 10:51 (aktualizováno) Martin Hassman

Před měsícem jsme ho s Matesolou svolali, minulý čtvrtek proběhl. Pražský Foursquare Day.

Jakožto organizátor nebudu psát, zda to byla super akce nebo ne,  odkážu ale, jak pražský Foursquare Day viděli ostatní.

Tak Jan Zdarsa píše:

Kdybych měl zhodnotit Foursquare Day jako takový, tak musím říct, že splnil moje očekávání a poznal jsem několik zajímavých lidí.

A dodává:

Foursquare day se trošku nečekaně zvrhnul spíše v iPad day.

Má pravdu v tom, že na akci byly celkem tři iPady, což mohla být dost dobře nejvyšší koncentrace ve střední Evropě 8-)

Adam Zbiejczuk pro změnu komentuje:

kdyby tam byla bomba, tak česko přijde podle mě o dobrou polovinu early-early adopters. asi by nedošlo na státní smutek, ale po elitě českého internetu by byla veta ;)

Bomba naštěstí nebyla, a tak český Internet můžou čekat světlé zítřky.

Vašek Stoupa zase tvrdí:

Na prvním pražském tzv. „prague foursquare day“, který se konal v restauraci Como bylo lidí požehnaně. Většina lidí se dobře bavila neformálním networkingem.

A přidává svá videa z akce. Hned v prvním videu vidíte, že Vašek nepodváděl a opravdu se checknul přesně při příchodu (jedná se pravděpodobně o jediný řádně zdokumentovaný check-in celé akce 8-).

Eliška Hutníková se raduje:

Přišel se mi představit člověk, který mi vyfoukl mayorství v jednom z mých nejoblíbenějších podniků. Oceňuju jeho odvahu, ale to nebude mít dlouhého trvání, s tím počítej!

Jirka Chomát shrnuje:

Pro mě to byla příležitost vidět kamarády i známé, které jsem delší dobu neviděl, udělat pár fotek a dát si výborný hovězí pupek.

A přidává své fotografie:

Fotila i řada dalších lidí (díky!), většinu fotek najdete v galerii na Flickru.

Mimochodem ukázalo se, jak je u akcí důležité nahrát fotky včas na Flickr a správně je otagovat. Některé z našich fotek se tak dostali na www.swarmbadgeparty.com a třeba Eliščinu fotografii olajkoval (to nemá nic společného se psem Lajkou) přímo jeden ze tří zakladatelů Foursquare. Gratulujeme!

Zprvu jsme si s Matesolou nebyli jistí, zda přijde potřebných padesát lidí. V tu dobu také vznikl záložní plán B. Na ten ale nakonec nedošlo, lidí dorazila víc jak stovka. Monitorovací aplikace, jejíž výstup vidíte níže, zaznamenala v maximu 103 checknutých lidí, a to ještě někteří odcházeli a další přicházeli, takže kdoví, jaké to celkové číslo vlastně bylo.

Pro mě bylo zajímavé zjištění, když jsem v historii svého Foursquare profilu zjistil, že s dobrou polovinou přítomných jsme na Foursquare propojeni. Tenhle obrázek se totiž jentak nevidí:

Díval jsem se, jak se slavil Foursquare Day ve světě. Určitě najdete řadu inspirativních věcí (třeba tenhle Foursquare dort bych si nechal líbit), ale věřím, že bychom jako Praha ve srovnání obstáli.

Díky všem, kdo jste přišli, a zas někdy na viděnou třeba na nějakém Foursquare Day.

Další čtení

Sdílet