Hlavní navigace

S geolokací by se neztratili ani Jeníček a Mařenka

24. 6. 2010 14:13 (aktualizováno) Martin Hassman

Poslední rok se zajímám o geolokaci. O to, jak funguje, i o její možné využití. Před pár týdny jsem měl v Brně na FI MUNI přednášku S geolokací by se neztratili ani Jeníček a Mařenka, na které jsem vysvětloval principy geolokace a jejího použití (nejen) na webu.

Anotace přednášky

Co to je geolokace a jak funguje? Jaké služby pro geolokaci využít? Seznámíme se s podporou v prohlížečích, s tím, jak ji využívat ve webových aplikacích a možná i jak naprogramovat příští Foursquare.

V prvním hodinovém videu najdete vlastní přednášku, v tom druhém půlhodinovém následnou diskusi.

[vimeo 10918911]

[vimeo 11118510]

Video připravili

Kamera: Filip Daněk

Režie, střih: Zuzana Skácelová

Střih záznamu: Pavel Šiler

Původní umístění: www.video.muni.cz

Vlastní prezentace (v Prezi)

Odkazy k přednášce: delicious.com/hassmanm/marenka

Poděkování

A na závěr bych rád poděkoval všem, které jsem v posledním roce s geolokací obtěžoval. Zejména těm, kteří se ochotně obtěžovat nechali, a uvěřili mi, když jsem po nich chtěl za různých denních i nočních hodin screenshoty jejich přesné aktuální polohy, že to potřebuji pro čistě profesionální účely a nejedná se o žádnou záminku ke zjištění třeba toho, kde právě bydlí 8-) Zejména pak děkuji Davidu Majdovi, Marušce Grafové a Pavlu Cvrčkovi.

Tomášovi Obšívači pak děkuji za milé pozvání do Semináře webdesignu.

P.S.: Video z mé druhé nedávné přednášky Vše co jste kdy chtěli o Foursquare vědět a báli jste se zeptat najdete na blogu WebExpa (slidy).

Související

Sdílet