Hlavní navigace

Martin Hassman: nejen o prohlížečích - Témata označená nálepkou prednaska

  • Geolokace bez legrace a z Krna

    Přednášel jsem v Krně na jedno ze svých oblíbených témat – geolokace. Přednáška proběhla v rámci Bloku Expertů na KISK FF MU. Studenti přednášku hodnotili a psali z ní referát (to jsem zjistil až později), což bylo pro změnu zajímavé pro mě. Dvě ukázky: „Studenti Filozofické fakulty by jistě neradi strávili hodinu a půl na přednášce o něčem jako je vývoj pokrytí GPS, nebo jak funguje wifi router apod., což asi původně každý se vstupem do posluchárny očekával.“
    25. 11. 2011 10:48 (aktualizováno)
  • S geolokací by se neztratili ani Jeníček a Mařenka

    Poslední rok se zajímám o geolokaci. O to, jak funguje, i o její možné využití. Před pár týdny jsem měl v Brně na FI MUNI přednášku S geolokací by se neztratili ani Jeníček a Mařenka, na které jsem vysvětloval principy geolokace a jejího použití (nejen) na webu. Anotace přednášky Co to je geolokace a jak funguje? Jaké služby pro geolokaci využít? Seznámíme se s podporou v prohlížečích, s tím, jak ji využívat ve webových aplikacích a možná i jak naprogramovat příští Foursquare.
    24. 6. 2010 14:13 (aktualizováno)
  • V čem je tvorba rozšíření v Google Chrome lepší než ve Firefoxu?

    Přikládám slíbený záznam přednášky V čem je tvorba rozšíření v Google Chrome lepší než ve Firefoxu, kterou jsme spolu s Davidem Majdou měli předchozí pondělí na zakládající akci ČVUT GUG.cz. Kromě návodu, jak vytvářet rozšíření pro Google Chrome doprovázeného živou tvorbou jednoho rozšíření, v ní najdete srovnání rozšíření pro Google Chrome a pro Firefox, včetně experimentu JetPack, a také zamyšlení, jak se v nejbližších letech svět rozšíření prohlížečů pravděpodobně změní.
    22. 4. 2010 15:44 (aktualizováno)
  • Přijďte zjistit, v čem je tvorba rozšíření v Google Chrome lepší než ve Firefoxu

    Dovolte mi malé pozvání. A sice na přednášku V čem je tvorba rozšíření v Google Chrome lepší než ve Firefoxu?, která proběhne příští pondělí na ČVUT. Přednášet budu společně s Davidem Majdou. Oba se o rozšiřování prohlížečů zajímáme už nějaký ten pátek. (Já asi od roku 2002 a David se tomu rok nato přímo věnoval v seminární práci.)
    28. 2. 2010 0:19 (aktualizováno)