Hlavní navigace

Geolokace bez legrace a z Krna

25. 11. 2011 10:48 (aktualizováno) Martin Hassman

Přednášel jsem v Krně na jedno ze svých oblíbených témat – geolokace. Přednáška proběhla v rámci Bloku Expertů na KISK FF MU.

Studenti přednášku hodnotili a psali z ní referát (to jsem zjistil až později), což bylo pro změnu zajímavé pro mě. Dvě ukázky:

„Studenti Filozofické fakulty by jistě neradi strávili hodinu a půl na přednášce o něčem jako je vývoj pokrytí GPS, nebo jak funguje wifi router apod., což asi původně každý se vstupem do posluchárny očekával.“
„O Brně se zásadně vyjadřuje jako o Krně a když navštíví jihomoravskou metropoli, nepoužívá slovo Praha, ale raději Dejvice.“

Pro zájemce tu je prezentace:

http://prezi.com/fz_bslmuz9nw/ge­olokace-bez-legrace/

A video z přednášky (90 min):

[vimeo 32591297]

http://vimeo.com/32591297

Za videozáznam přednášky děkuji celému InHD a za liveblogging Soně, Mirce a Tereze.

Celá přednáška byla streamovaná (někteří toho využili k tvorbě parodických videí), za což děkuji Evíškovi a Jesisem, které začaly se streamováním přednášek Bloku expertů už na jaře (já měl tu možnost být prvním testovacím divákem a teď jsem si vyzkoušel i pohled ze strany přednášejícího), čímž se jim podařilo za tento rok celý Blok Expertů náležitě zpropagovat po českém internetu (mrkněte na videoarchiv přednášek), za což si jistě zaslouží velkou pochvalu. Tak.

Sdílet