Hlavní navigace

Martin Hassman: nejen o prohlížečích

  • Výsměch BFU je jen přenesený pocit viny z vlastní neschopnosti

    Nedá mi to a musím tenhle moudrý výrok odkázat. Moc se mi totiž líbí. Je obecný a pravdivý. Určitě ho budu ještě někdy citovat.
    22. 12. 2008 17:46 (aktualizováno)
  • Phishing po telefonu? Jak to doopravdy bylo s Vodafone

    Když jsem tu posledně upozorňoval, zda Vodafone (ne)používá nebezpečné praktiky, sešla se mi řada reakcí. Někteří z vás se domnívají, že Vodafone nic takového nedělá a osoba, která mi telefonovala, byla určitě podvodník. Na druhou stranu někteří z vás potvrdili stejnou zkušenost, jakou jsem měl já.
    17. 4. 2009 8:56 (aktualizováno)
  • Slova, slova, slova nejen v mraku dánském

    Wordle je takový roztomilý projekt, jenž vám ze sady slov, která mu zadáte, nebo která najde na odkázaném webu, sestaví tag cloud, abyste poznali, o čem to vlastně píšete. Co to čtete princi? Pustil jsem ho i na Zdroják a výsledek není vůbec mimo: Řadu další vygenerovaných obrázků najdete na Google nebo si můžete vygenerovat vlastní.
    17. 4. 2009 8:56 (aktualizováno)
  • Vodafone používá nebezpečné praktiky. Nebo je to snad phishing po telefonu?

    Včera mi telefonoval pán z Vodafone. Tedy aspoň se představil jako pán z Vodafone. Zda z Vodafone skutečně byl, to nevím, já viděl jen mně neznámé telefonní číslo. Nabízel mi optimalizaci mých telefonních nákladů. Obvykle takové hovory odmítám, ale měl jsem zrovna pár minut, tak jsem mu chtěl dát šanci. Jakmile mi vysvětlil, co pro mě může udělat, požádal mě o mé heslo pro spojení s operátorem.
    17. 4. 2009 8:55 (aktualizováno)
  • Kdo je brzda českého internetu?

    Není to dlouho, co byla jedna známá osobnost českého webdesignu označena jako brzda českého internetu. Tedy tím, kvůli kterému web stojí a technologie se nevyvíjí dál. Nebudu jmenovat, o koho se jedná, zasvěcení vědí, ostatní se mohou domýšlet. Prozradím jen, že má webdesignerské studio, je zván do webdesignerských porot všeho druhu apod. (Ne jeho jméno fakt neřeknu.) Ale je pro mě velká čest, že jej znám osobně. Přeci jen ne každý se zná se samotnou brzdou celého českého internetu. Považte to!
    17. 4. 2009 8:55 (aktualizováno)
  • Libo pěkné triko? Jen si vybrat

    Před časem jsem se poohlížel po zajímavých tričkách. Trička z oboru nejsou u nás snadno k sehnání, ostatně ani takové obyčejné tričko s Firefoxem se u nás nedá (legálně) pořídit, je třeba jej objednat a dovézt z Ameriky. O to víc si cením, když na nějaké pěkné natrefím (třeba jako na I love jQuery, které jsem nedávno koupil na WebExpu).
    26. 10. 2010 16:48 (aktualizováno)
  • Uspěje český kandidát na amerického prezidenta?

    Volební kampaň v Americe vrcholí, uzavírají se sázky na vítěze, ale v posledních několika dnech došlo k zajímavému zvratu. Dozvěděl jsem se o něm z blogu známého českého webdesignera a wikipedisty Adama Haunera a musel jsem žasnout. Mezi prosazovanými kandidáty na amerického prezidenta se totiž objevilo nové, v Americe neznámé, jméno. (Pozn.: Ne zcela neznámé, ale dosud se objevovalo pouze na obrazovkách technicky zaměřených pořadů jako je Tekzilla.) Pro nás je zajímavé, že se jedná o jméno česk
    17. 4. 2009 8:54 (aktualizováno)
  • Neil Gaiman: The Graveyard Book

    Nedávno vyšla nová kniha Neil Gaimana The Graveyard Book. Jako správný fanoušek jsem nečekal a knihu si pořídil. „Hřbitovní kniha“ vypráví příběh maličkého chlapce, kterého osud z teplého domova, krátce po té, co dojde k vyvraždění zbytku jeho rodiny, zavede na starý hřbitov. Na hřbitově opuštěné miminko najdou místní obyvatelé (rozuměj duchové, nemrtví apod.) a ujmou se jeho výchovy…
    17. 4. 2009 8:54 (aktualizováno)
  • Scott Berkun: The myths of Innovation (recenze)

    Mýty inovací (resp. mýty o inovacích) je rok stará kniha nakladatelství O'Reilly. Nenechte se zmýlit její obálkou; ačkoliv není bílá, ale v odstínech černé, ačkoliv na ní nenajdete zvířátko, nýbrž telefon, je to skutečně kniha od O'Reilly. Na knihu jsem narazil skrze jejího autora. Jeho jméno je ve světě vývojářů a webdesignerů sice neznámé,  nikoliv však jeho činy. Scott Berkun pracoval v Microsoftu jako manager Internet Exploreru od jeho zcela prvních verzí až po (tuším) verzi 5. Dodnes na svo
    17. 4. 2009 8:54 (aktualizováno)
  • Coraline brzy na plátnech kin

    Pokud můžete Neila Gaimana, pak vás určitě potěší, že brzy se na plátna kin dostane filmová verze knihy Coraline. Kniha vyšla i v češtině. Pro nedočkavce tu mám pár videí. (BTW všimněte si, že mezi herci najdeme i tvář známou z reklam Apple a mladou herečku, která hrála ve Spielbergově seriálu Taken tu malou holčičku se zázračnými schopnostmi.)
    17. 4. 2009 8:53 (aktualizováno)