Hlavní navigace

Ženy a Root.cz aneb zítřejší článek

13. 3. 2008 11:05 (aktualizováno) Petr Krčmář

Musím se s vámi podělit o dojmy z článku, který připravujeme do zítřejšího vydání. Konečně nám na Roota opět zavítá zástupce hezčí poloviny lidstva – Katka Kondorová, která píše o notebooku Eee.

Všichni víme, že IT a Root speciálně jsou především záležitostí pro ty správné drsné chlapy. Přesto už se za těch devět let, co Root vychází, několik žen, dívek a děvčat mezi autory objevilo.

Za všechny můžeme jmenovat třeba Johanku a Aničku, které se držely docela dlouho. Celkem pro nás psalo na 320 autorů a deset z nich jsou ženy (+ Anička):

Ivana Čapková, Zuzana Fenclová, Hana Hajduchová, Lucie Kárná, Katarína Machálková, Monika Pilchová, Jana Procházková, Drahomíra Johanka Spoustová, Lenka M. A. Třísková, Zuzka Vlčková a Anička Bernáthová jako zprávičkářka.

Zhruba tři procenta tedy nejsou žádná radostná bilance, ale mám dobrou zprávu: zítra vyjde první článek Katky Kondorové, která bude psát o zkušenostech s mini notebookem ASUS Eee.

Ten první článek je vyloženě netechnický a je psán velmi neformálně a pohodově a má za úkol také rozvířit stojaté technické vody Roota. Samozřejmě takové články nebudou pravidlem, ale vždycky jsme je jednou za čas zařazovali a měly pozitivní a osvěžující efekt.

Proč o tom ale píšu? Jak jsem zvyklý číst ty obvykle stroze technické texty, tenhle mě opravdu probral :-D. Je vidět, že ženy jsou (jak rád říkám) jiný živočišný druh. Vždyť kterého chlapa by napadlo srovnávat barvu notebooku s pudinkem?

Tím nemíním nic zlého, naopak chci říct, že ženy dokáží vnést do našich nudných životů pořádné světlo a jsou podle mě vítaným prvkem i na takovém serveru, jakým je Root.

Vím, že jsou i další dívky, dámy a slečny, které Roota čtou a občas se zjeví v diskusích. Pokud tohle čtete a jste jednou z nich, určitě neváhejte a zkuste pro nás něco zajímavého napsat. Myslím, že většina čtenářů svěží vítr ocení.

Sdílet