Hlavní navigace

Pošlete nám své veselé „historky z natáčení“

23. 12. 2011 12:40 (aktualizováno) Petr Krčmář

Dostal jsem tip na vánoční článek a ten nápad se mi tak zalíbil, že jsem se ho rozhodl realizovat. Určitě máte taky hromadu historek ze svého počítačového života.

Uživatelé jsou nevyčerpatelnou studnicí různých vtipných situací, šílených nápadů a skřípajících zubů všech adminů. Dnes se mi ozval autor blogu Nesklizeno, s tím, že dostal nápad: Co takhle vyhlásit, ať lidé posílají své historky, které zažili při práci v IT a udělat z toho vánoční článek? No jasně!

Takže to tak bude a uděláme to následovně: pokud máte svou historku, o kterou se chcete podělit, pošlete ji na redakce@root.cz. Do předmětu mailu dejte „Historka z natáčení“. Můžete poslat klidně víc různých historek v jednom mailu, musí mít ale souvislost s IT, to je podmínka.

My je v redakci projdeme, vybereme blíže neurčené množství (protože teď nevíme, jaké budou a kolik jich bude) těch nejlepších a ty pak zveřejníme 24. prosince 31. prosince. Přidáme anketu, kde budou moci čtenáři hlasovat o tom, která historka se jim zdála nejveselejší. Vítěz dostane mikinu Root.cz. Jednoduché, že?

Abyste měli příklad, přidám jednu vlastní historku:

Kdysi jsem pracoval v knihkupectví v oddělení odborné literatury. Jednoho dne volala paní, že si u nás včera koupila knížku o AutoCADu, jestli si pamatuji. Samozřejmě jsem si ji nepamatoval, ale ona pokračovala, že k té knize bylo CD. To jsem jí potvrdil, protože ta kniha měla skutečně přílohu s nějakými příklady z knihy. Klasika. Paní si ale začala stěžovat, že jí to nejde nainstalovat. Chvíli jsme se o tom bavili a já jsem jí vysvětlil, že tam není nic k instalaci, že tam jsou jen soubory ve formátu AutoCADu a že je třeba je v tom programu otevřít a vyzkoušet. „No ale mě právě ten AutoCAD nejde nainstalovat!“ zněla odpověď a mě bylo teprve teď jasné, kde se stala chyba. „Ale paní, to je knížka za 359 Kč, tam nebude AutoCAD, který stojí desítky tisíc korun,“ vysvětloval jsem jí trpělivě, ale to už mě neposlouchala a řvala, že jsme podvodníci, okrádáme lidi, prodáváme jim věci, které nefungují… a zavěsila.

Máte lepší? Veselejší? Tak pište a podělte se.

Aktualizace:

Nakonec jsme se na Vánoce rozhodli udělat něco jiného, takže historky zůstávají na Silvestra. Tam už ale určitě vyjdou. Takže pokud ještě něco máte, určitě posílejte!

Sdílet