Hlavní navigace

Tři tisíce zpráv pro Root.cz

2. 2. 2009 14:46 (aktualizováno) Petr Krčmář

Statistiky bývají někdy poměrně hloupé, ale často vás naopak dokáží výsledkem velmi zaskočit. Překvapilo mě, že jsem pro Root.cz napsal už 3000 krátkých zpráv.

Už to bude dva a půl roku, kdy jsem na postu šéfredaktora vystřídal Johanku (nebyl to apríl). Za tu dobu se toho událo poměrně hodně, dobrého i zlého. Celý ten čas jsem také intenzivně kromě článků pracoval na přípravě aktualit neboli zpráviček.

Nedávno mě napadlo zjistit, kolik jsem jich za tu dobu už napsal. Ta informace není nijak zjistitelná z běžného webu, ale redakční systém umožňuje zobrazovat podobné statistiky docela bez problémů. Výsledek mě překvapil – dnešním dnem jsem napsal přesně 3000 zpráviček. Pokud beru v úvahu jen pracovní dny, vydá to průměrně 5 zpráv na jeden pracovní den (nezohledňuji svátky ani dovolenou).

Pokud zvážíme celkovou délku všech takto napsaných textů, pak získáme více než 1000 stran čistého textu (uvažujeme normostranu), což by už vydalo na jednu slušnou „bichli“ nebo dvě běžné knihy.

Docela zajímavá čísla, která mě posunula na první příčku autorů zpráviček. Překonal jsem tak i Radima Radoomka Koláře, který v letech 2001 až 2003 zadal 2091 samostatných aktualit. Docela neuvěřitelné je, že mě pořád ještě jejich příprava baví :-D. Snad mi to vydrží alespoň do deseti tisíc. Pak se uvidí.

S články je to taky zajímavé, o tom ale až příště…

Čtete zprávičky na Rootu?

Sdílet