Hlavní navigace

Nedělní články pro začátečníky

22. 2. 2008 12:21 Petr Krčmář

Tuto neděli začínáme vydávat zbrusu nový seriál pro začátečníky. Pokud chcete vědět, co je to ten Linux, určitě nepřehlédněte. Jestli naopak znáte někoho, kdo by se měl poučit, pošlete ho v neděli k nám.

Nový seriálek pro začátečníky bude připravovat především Svatopluk „Svaťas“ Vít, kterého znáte z jeho blogu a také jako autora časopisu LinuxExpres. Sváťa má poměrně bohaté zkušenosti s psaním pro začátečníky, takže jsme ho oslovili, aby pro nás začal seriál připravovat.

Text bude skutečně pro začátečníky a jeho cílem bude mimo jiné ty lidi k Linuxu přilákat. Proto bych tady rád poprosil všechny nenechavce, aby se raději zdrželi nepříjemných komentářů, které by mohly případně začátečníka odradit, což rozhodně není v zájmu nikoho soudného.

Tolik malá agitka :-D. Jinak Sváťa má tématicky (nahrubo) připravených prvních 63 dílů (je to typický grafoman, pozor na něj), takže je jistě o čem psát. Seriál by měl především pokrýt to, co nám tu chybí – větší množství obecných informací pro někoho, kdo „vůbec nemá mapu“ a potřebuje nějaký vstupní impulz.

Vše bude hodně pomalé, polopatické, obecné a návodné. Rozhodně to tedy nebude počteníčko pro typického čtenáře, který chce hardcore informace o hackování jádra.

Protože ale nechceme, aby tím nějak utrpěl náš standardní obsah, rozhodli jsme se články vysunout do speciálního nedělního „slotu“, takže budou vycházet zároveň s týdenními souhrny.

Bude to (zatím) jejich stabilní místo, takže pokud chcete sledovat dění, „nalaďte“ si nás každou neděli. A přiveďte k přijímači i babičky, tatínky, strejdy, sestřenice a všechny, kterým chcete ukázat, jak ten Linux vlastně vypadá.

Sdílet