Hlavní navigace

Drobná vylepšení na Rootu

17. 3. 2008 10:33 Petr Krčmář

Právě jsme spustili novou verzi webu, která obsahuje některá drobná vylepšení, která se týkají především uživatelů a tedy čtenářů. Co se vlastně přesně změnilo?

Většina úprav proběhla na základě vašich požadavků a našim zvykem je novinky nějakou dobu testovat a pak je najednou vydat. Abyste věděli, co je nového, tady je souhrn všech drobných novinek.

Nastavení profilu

Problém, na který se hromadně přišlo při nasazení nových diskusí. Většina čtenářů je zmatena ze dvou nastavení uživatelského účtu – jedno je určeno pro Root a druhé je společné pro všechny servery Internet Info. Výhodou je, že stejný login můžete použít třeba na Lupě nebo dalších serverech.

Problém je ale v té schizofrenii s profily. Proto jsme udělali malou úpravu, došlo k přesunu odkazu na nastavení profilu úplně nahoru na stránku. Kliknutím na „Nastavení profilu“ se dostanete do konfigurace Rootího profilu. Z něj pak vede výrazný odkaz na globální konfiguraci. Vyzkoušejte si to, teď už by to mělo být jasné.

Stahování knih z knihovny

Občas byl problém také se stahováním knih z elektronické knihovny, kdy byl v detailu knihy jen jeden odkaz, který se choval podle toho, zda měl uživatel v prohlížeči nainstalovanou podporu prohlížení PDF. V takovém případě se začalo po kliknutí levým myšítkem PDFko rovnou otevírat.

Na tohle chování si stěžovalo dost čtenářů a tak jsme přidali druhou možnost – soubor jen stáhnout. Můžete si tak vybrat, zda chcete rovnou otevírat a číst nebo stahovat na disk.

Zamezení animovaným avatarům

Při spouštění nových diskusí přibyla také podpora avatarů – malých ikonek uživatelů, které se objevují u každého příspěvku. Hned někdo přišel na to, že jsme povolili i formát gif a provokatéři začali nahrávat animované avatary.

Nyní jsme upravili uživatelský systém tak, že stále umí gify, ale zakazuje jejich animaci. Pokud takový soubor použijete, automaticky bude vidět jen první obrázek z animace, ale nic se nebude pohybovat.

Co se chystá dál?

Ještě vám dám nahlédnout do vývojářské kuchyně aneb co se vaří. Pracuje se na zamezení problému „Každý názor musí mít titulek“. V příspěvku, který titulek mít nebude se automaticky vyplní „Re: $subj“. Ten, kdo není schopen vymyslet název diskuse, už nebude peskován, ale systém to takto vyřeší za něj.

Dále do diskusí přidáme možnost nahlásit spam, protože se nám občas stane, že někdo (člověk nebo robot) vloží do diskuse spam. Na jedno kliknutí nám jej budete moci nahlásit.

A teď to nejdůležitější: pracujeme na novém blogovacím systému. Vše je v alfa fázi, běží nám to na testovacích strojích a snažíme se to dát do nějakého rozumného stavu. Výsledek bychom vám měli představit relativně rychle. Chceme si vše řídit sami (doposud jsme byli závislí na Jyxo řešení), lépe blogy provázat se zbytkem webu a podobně. Už se na to těšíme.

Sdílet