Hlavní navigace

Chcete pro nás psát o hrách?

8. 4. 2009 14:44 (aktualizováno) Petr Krčmář

Už šest let vychází na Rootu pravidelná páteční série o počítačových hrách. Vystřídalo se u ní několik autorů (včetně mě) a nyní je opět autorská pozice neobsazená. Chcete to zkusit?

Pravidelná série o hrách začala vycházet 8. srpna 2003, tedy téměř před šesti lety. Vlastně jsem ji zahájil já článkem o hře Tuxracer, kterou jsem napsal na žádost tehdejší redakce (to jsem byl ještě externí autor). Série od té doby vychází docela pravidelně a vedle Sklizně je to jedno z nejdelších pásem na Rootu.

Vystřídalo se u ní několik pravidelných autorů (Petr Šigut, Filip Vrlík, Martin Kameník, Šimon Seman a další) a několik občasných přispěvatelů, kteří jednou za čas vydali jednotlivý článeček. Šimon se nyní rozhodl z časových důvodů (škola volá) pravidelnou týdenní spolupráci ukončit a tak znovu vyvstala ona tradiční otázka: kdo převezme otěže?

Vzhledem k tomu, že kritiků (v dobrém i špatném slova smyslu) je pod články obvykle dost, je na čase zkusit se obrátit na čtenářskou obec: Chcete zkusit připravovat tuto volnou sérii? Chcete ji dát novou a třeba i atraktivnější tvář? Máte možnost. Výdělek a věčná sláva jsou samozřejmostí :-).

Požadavky nejsou nijak přísné, je to především schopnost rozumně sepsat srozumitelný článek (máme korektorku), pravidelná spolupráce, znalost herního a linuxového prostředí a samozřejmě zájem o téma. Nic tragického.

Důležité doplnění: Pokud je vaše odpověď „ano“, můžete rovnou kontaktovat redakci.

Sdílet