Hlavní navigace

Adsense na Rootovi

2. 2. 2009 14:47 (aktualizováno) Petr Krčmář

Na našich serverech (tedy nejen na Rootovi) jsme nasadili textové reklamy Adsense. Jedná se o systém, který umožňuje zobrazovat kontextovou reklamu od Google a vydělat za každý klik nějaký ten cent.

Zkoušíme jej na většině stránek, nenajdete je ale na titulce. Uvidíte je, pokud si kliknete na článek, Wiki nebo zprávičku.

Jedná se o čistě textovou reklamu, jejíž obsah se snaží přizpůsobit obsahu webu, na kterém je zobrazován. Na Rootu byste tedy měli mít k dispozici pokud možno odkazy na další IT servery, produkty související s internetem, Linuxem a podobně.

Reklamy zapadají do designu webů a dokáží se přizpůsobit oběma barevným stylům Roota. Rozhodně vás nebudeme šokovat nějakým žlutým a nejlépe blikajícím pozadím typu „všimni si mě“.

V tuto chvíli se v podstatě jedná o zkušební provoz a později budeme analyzovat úspěšnost této formy reklamy. Dle našeho názoru se jedná o méně agresivní formu zobrazování reklamy, než v případě klasických bannerů.

Mě ale v tuhle chvíli zajímá, co si o Adsense (a textové reklamě obecně) myslíte vy. Vadí vám? Jsou podle vás přínosem pokud se opravdu vztahují k tématu serveru? Je to podle vás rozumnější forma reklamy než bannery?

Vyjádřete se v anketě i v diskusi, jakékoliv zajímavé nápady jsou samozřejmě vítány.

Vadí vám textová reklama?

Sdílet