Hlavní navigace

Martin Hassman: nejen o prohlížečích - Témata označená nálepkou mozilla

  • Záběry a poznámky z DevDay a Mozilla Campu v Praze

    Jak už nejspíš víte z Mozilla.cz nebo Twitteru, o víkendu jsme měli v Praze návštěvu. Proběhly dvě podobné akce: Prague DevDay 2009 a EU MozCamp 2009. První byla určena hlavně pro místní veřejnost (přišla řada lidí, potkal jsem např. zástupce Red Hatu, Českého rozhlasu a dokonce i českého Microsoftu), druhá byla hlavně pro zahraniční hosty. O průběhu akce se dočtete na odkazech výše, sem už jen přikládám pár fotografií.
    9. 10. 2009 7:33 (aktualizováno)
  • Chtěli byste pracovat v Netscape?

    Narazil jsem na zajímavé historické video, které se promítalo nováčkům v Netscape Corporation. Pochází z doby, kdy Netscape Corp. už dávno nebyla malým startupem, ale pěkně rostoucí firmou (nechtěl jsem říci molochem 8-) a pěkně o tehdejší době vypovídá. Ve videu spatříte nejen zakladatele Marc Andreessena, ale i zeleného maskota Mozillu a famózní historické akvárium. Enjoy!
    16. 7. 2008 19:11 (aktualizováno)
  • Kampaň za blokování Firefoxu

    Čas od času se objeví názory, že uživatelé, kteří si blokují zobrazování reklamy na webu (podle někoho neplatiči nebo dokonce zloději), by neměli mít na daný webový server přístup. Nedávno jsem narazil na kampaň Why Firefox is Blocked, která v tomto duchu blokuje uživatele Firefoxu. Weby, které se do kampaně zapojí, místo zobrazení obsahu přesměrují uživatele Firefoxu na stránku kampaně.
    24. 4. 2008 15:26 (aktualizováno)
  • Aby Firefox nevypadal jako Popelka

    Ať se na to dívám, jak se na to dívám, zleva či zprava, Firefox na mém Macbooku moc pěkně nevypadá. Pěst na oko, pod očima monokl a tvář zkřivená kyselým výrazem (to není popelka po kocovině, to je prohlížeč, děti). Nedávno jsem ale na FirefoxFacts objevil téma vzhledu iAqua. Hurá, na to jsem čekal (kromě tabů v předvolbách, ty se jim ještě úplně nepovedly). A když k tomu připočtu, že Firefox brzy bude mít pod Macem konečně nativní vzhled formulářů, kry na severním pólu se hýbají.
    24. 4. 2008 15:31 (aktualizováno)