Hlavní navigace

Konferenční smršť

24. 1. 2012 11:46 (aktualizováno) Pavel Císař

Že je konec roku většinou hektický jsem si už zvykl, ale včera jsem si s hrůzou uvědomil, že těch konferencí a seminářů pro které jsem se zavázal něco vypotit je o hodně více než obvykle. Do konce roku mě čekají přinejmenším tři, a možná i více.

Jednak je tu již tradiční Mezinárodní Firebird konference, která se tentokrát koná v Hamburku. V Hamburku jsem dosud nebyl, a tak doufám, že z něj uvidím víc než jen hotel a blízké restaurace. Alespoň přístav bych viděl docela rád (i když tam v říjnu bude nejspíš kosa jako na Sibiři).

Ve spolupráci se společností FastReport pořádáme sérii jednodenních seminářů o Firebirdu (a samozřejmě FastReportu). Jeden se bude konat ve Francii (ve spolupráci s Mandrivou), jeden v Polsku a jeden v Praze, a to v pátek 9. listopadu. Vstup je zdarma, ale počet míst je omezen, takže pokud máte zájem poslechnout si co má k současnosti a budoucnosti Firebirdu co říct hlavní vývojář Dmitry Yemanov, tak s registrací neváhejte. Je to sice jednodenní akce, ale starostí je s tím skoro stejně jako s mezinárodní konferencí.

Koncem listopadu (nebo začátkem prosince, teď to nějak nemůžu dohledat a na webu to ještě nebylo ohlášeno) se bude konat další ročník konference Databázový Svět. Tentokrát je hlavním tématem „Data jsou důležitá, ale informace důležitější“ (tedy asi hlavně BI, data mining a podobné taškařice). Na stejné téma jsem Markovi přislíbil jednu ze svých „provokativních přednášek“, takže rozhodně neočekávejte žádný pre-sale marketing.

Ve stádiu rozpracovanosti je rovněž další seminář/konference zaměřená na Firebird (opět v režii Databázového Světa), a do které jsem přislíbil přispět.

Do konce roku se budou konat ještě další zajímavé akce (kterých se ale z časových a pracovních důvodů účastnit nebudu), především EKON11 ve Frankfurtu a Druhá Ruská Firebird/InterBase Konference v Moskvě.

Sdílet