Hlavní navigace

Bububu!

4. 3. 2010 12:54 (aktualizováno) Svatopluk Vít

Mám ten dojem, že za poslední měsíc se do nás média pustila ve velkém. Kdybych byl jen konzumentem zpráv myslel bych si, že s počítačem radši ani nechci pracovat. No vy byste chtěli být do něčeho nelegálního namočeni, třeba proti vaší vůli?

Jen si toho všimněte. Uvádím jen malý souhrn kauz, které jsem v poslední době zaznamenal. Už 12.1. 2008 se objevil článek Český filmový pirát zaplatí za Simpsonovy 150 tisíc. O 11 dní později byl výčet ještě doplněn článkem Policie zadržela muže, který v kině natáčel Simpsonovy. Aby byl výčet kompletní, je tu i článek ze 14.ledna. Navíc se tu mluvilo o 2 psech – vyhledávačích nelegálních CD.

Pak se mi také „zastavilo“ srdce, když jsem si přečetl o tom, že Česko bylo opět navráceno na seznam zemí s nebezpečně vysokou mírou pirátství. Dále nemůžu zapomenout na IFPI a její návrh, aby se za nelegální stahování odpojovalo od Internetu. Jinak je také dobré vědět, že 80% stahování na Internetu, je nelegální.

Také tady máme dalšího obviněného stahovače a chtějí zlikvidovat RapidShare a The Pirate Bay.

Druhá strana barikády je také aktivní, protože IP adresa je citlivý údaj. Ve Švédsku vědí, jak zatočit s pirátsvím – zlegalizovat sdílení.

Jako naprosto nezajímavá se pak jeví zpráva o razii v internetových kavárnách v Brazílii.

Vy ještě pořád brouzdáte po internetu? Vždyť je to tak nebezpečné! Ale všem složkám se potírání pirátsví daří, jen si vezměte tyto zprávy! Můj osobní dojem je ten, že rok 2008 je rokem, kdy se různé organizace rozhodly, že nás zahltí příběhy obyčejných lidí, na které dopadla ruka zákona. Nemám proti tomu nic a pirátství opravdu neschvaluji. Jen mám ten dojem, že se kolem toho vytváří trochu moc rozruchu pro nic…

Sdílet