Hlavní navigace

Nebuďte jen semantic, buďte POSH!

1. 6. 2007 17:30 (aktualizováno) Martin Hassman

Z debaty na Web 2.0 Expo, u které byly John Allsopp, Tantek Çelik, Jeremy Keith, a Chris Messina, vzešel nápad nahradit pojem sémantické html.

Je to totiž dlouhé a krkolomné spojení znějící navíc jako něco složitého, místo aby elegantně vyjadřovalo onu jednoduchost, jakou používání sémantiky je. A chytré hlavy přišly s novým pojmem:

POSH

aneb

Plain Old Semantic HTML

Pro ty, kdo ještě netuší, tak posh dle slovníku znamená noblesní, extra, nóbl. Wikipedia sice zaznamenává i další významy (např. Parent Over Shoulder), nicméně význam posh je jasný.

Více najdete na microformats.org/wiki/posh, kde Tantek Çelik právě teď pokládá základní kameny šíření POSH na webu.

Use POSH. Be POSH!

Update:

Tantek právě napsal na svém blogu The Importance of Being POSH, kde vysvětluje, proč je POSH lepší než POSX, a o AJAXU stejně jako dole v komentářích debko [3] a hlavně vyzívá:

          Publish POSH, share and spread the idea of POSH, and help us
improve POSH by documenting the ground-breaking work on semantic HTML
that modern web designers have been exploring, defining, teaching,
and practicing for years.

Napadlo mě, když jsem o POSH informoval dřív, než to veřejně blognul Tantek, tak jsem byl nejspíš prvním člověkem, který o POSH informoval veřejnost. Pokud se z POSH jednou stane podobný buzzword jako AJAX…si za to sice nic nekoupím, ale třeba se zprávičkáři Roota pochlapí a budeme tu mít zprávy z první ruky častěji 8-)

Jak se vám POSH líbí?

Sdílet