Hlavní navigace

Martin Hassman: nejen o prohlížečích - Témata označená nálepkou Ostatní

  • Dlouhé čekání na Hobita

    Už je to nějaký ten rok, co jsem se dozvěděl, že se po Pánovi prstenů natáčí i Hobit. Zvědavě jsem hledal nějaký první trailer, ale kde nic tu nic (a pokud něco, tak jen podstrčená verze od fanoušků). Navíc IMDB tvrdí až cosi o roku 2011. Vzpomněl jsem si na starého kresleného Hobita a potěšilo mě, že je aspoň celý k nalezení na YouTube.
    12. 11. 2009 0:22 (aktualizováno)
  • Shakespearovo tajemství

    Jen málokdy se mi poštěstí v knihkupectví narazit na neznámý titul, který mě pak dokonale nadchne. The Shakespeare Secret od americké autorky Jennifer  Lee Carrel je právě takovým příkladem. Knihu jsem koupil na základě jejího názvu, protože se považuji za Shakespearova fanouška. Upozornění na předsádce celé knize dodává jisté magičnosti: „Plot twists worthy of The Da Vinci Code“…
    15. 10. 2010 21:39 (aktualizováno)
  • Nikdykde: film v nedohlednu, kniha na pultech

    Zatímco filmové zpracování Gaimanova Neverwhere (česky Nikdykde) je zatím zřejmě ještě v nedohlednu (mám na mysli připravovaný film, nikoliv televizní seriál z 90. let), po relativně dlouhé době se poštěstí minimálně čtenářům, kteří marně sháněli její vyprodanou knižní podobu. Na pultech se totiž objevil dotisk jejího českého vydání a soudě podle reakcí, které jsem dostal na Twitteru, by mohlo být už nějaký čas k sehnání snad v každém lepším knihkupectví.
    16. 7. 2009 14:36 (aktualizováno)
  • Horor jménem Google

    Horory – příběhy, které nás děsí. The Googling je série několikaminutových filmečků, které se pokouší o téma hororu (a v zásadě se jim to i docela daří). Spojuje je jeden ústřední motiv – Google. Na rozdíl od jiných filmů, ve kterých se Google také objevuje (např. předposlední Bondovka), zde nehraje roli křoví, ale je ústředním motivem.
    6. 2. 2009 23:01 (aktualizováno)
  • Výsměch BFU je jen přenesený pocit viny z vlastní neschopnosti

    Nedá mi to a musím tenhle moudrý výrok odkázat. Moc se mi totiž líbí. Je obecný a pravdivý. Určitě ho budu ještě někdy citovat.
    22. 12. 2008 17:46 (aktualizováno)
  • Slova, slova, slova nejen v mraku dánském

    Wordle je takový roztomilý projekt, jenž vám ze sady slov, která mu zadáte, nebo která najde na odkázaném webu, sestaví tag cloud, abyste poznali, o čem to vlastně píšete. Co to čtete princi? Pustil jsem ho i na Zdroják a výsledek není vůbec mimo: Řadu další vygenerovaných obrázků najdete na Google nebo si můžete vygenerovat vlastní.
    17. 4. 2009 8:56 (aktualizováno)
  • Neil Gaiman: The Graveyard Book

    Nedávno vyšla nová kniha Neil Gaimana The Graveyard Book. Jako správný fanoušek jsem nečekal a knihu si pořídil. „Hřbitovní kniha“ vypráví příběh maličkého chlapce, kterého osud z teplého domova, krátce po té, co dojde k vyvraždění zbytku jeho rodiny, zavede na starý hřbitov. Na hřbitově opuštěné miminko najdou místní obyvatelé (rozuměj duchové, nemrtví apod.) a ujmou se jeho výchovy…
    17. 4. 2009 8:54 (aktualizováno)
  • Scott Berkun: The myths of Innovation (recenze)

    Mýty inovací (resp. mýty o inovacích) je rok stará kniha nakladatelství O'Reilly. Nenechte se zmýlit její obálkou; ačkoliv není bílá, ale v odstínech černé, ačkoliv na ní nenajdete zvířátko, nýbrž telefon, je to skutečně kniha od O'Reilly. Na knihu jsem narazil skrze jejího autora. Jeho jméno je ve světě vývojářů a webdesignerů sice neznámé,  nikoliv však jeho činy. Scott Berkun pracoval v Microsoftu jako manager Internet Exploreru od jeho zcela prvních verzí až po (tuším) verzi 5. Dodnes na svo
    17. 4. 2009 8:54 (aktualizováno)
  • Coraline brzy na plátnech kin

    Pokud můžete Neila Gaimana, pak vás určitě potěší, že brzy se na plátna kin dostane filmová verze knihy Coraline. Kniha vyšla i v češtině. Pro nedočkavce tu mám pár videí. (BTW všimněte si, že mezi herci najdeme i tvář známou z reklam Apple a mladou herečku, která hrála ve Spielbergově seriálu Taken tu malou holčičku se zázračnými schopnostmi.)
    17. 4. 2009 8:53 (aktualizováno)
  • Kolik ještě existuje úřadů?

    Nedávno jsem nastoupil do svobodného povolání. Krom toho, že jsem ještě nedávno netušil, že něco takového existuje, musel jsem od té doby oběhnout několik úřadů, ačkoliv jsem o existenci některých neměl ani ponětí nebo je znal maximálně tak z černých historek kamarádů s živnostentským listem (ano, to mluvím o finančním úřadu). Byl jsem jako námořník v neprobádaných vodách. To vše proto, že sumy, které za vás běžně platí zaměstnavatel, si musíte začít platit sami.
    25. 10. 2008 21:51 (aktualizováno)