Hlavní navigace

Jak mne vypekl Firefox

8. 6. 2009 13:28 (aktualizováno) Svatopluk Vít

Jako Mandrivista používám ke všemu prohlížeč Mozilla Firefox, ale dnes mne slušně řečeno poslal ke dnu. Před časem jsem totiž pro svou domácí síť zakoupil router Linksys WRT54GL.Podobná zařízení se konfigurují pomocí internetového prohlížeče. Je pravda, že když jsem jej nastavoval poprvé, měl jsem k dispozici jen notebook s Windows. K routeru je dodávané CD s nastavovacím programem. Prostě ho strčíte do mechaniky a vše se spustí. Nastavíte a už to funguje.

Je pravda, že od té doby jsem na konfiguraci nemusel hrábnout. Až do dnešního dne. No nic, stačí spustit internetový prohlížeč, zadat IP adresu routeru a objeví se konfigurační rozhraní. Spustím Firefox, zadám adresu a nic. Nejde se připojit. Spustil jsem si nmap a hledal, zda je IP adresa v pořádku a je (jestli jsem ji třeba nezapomněl). Zkoumám a hledám a nic. Pak mne napadlo zkusit ještě Krusader Konqueror (samozřejmě – díky za upozornění Vlasťo). Zadám IP adresu a rozhraní tu je. Vyskočí na mne okno se zadáním přihlašovacího jména a hesla. Vracím se do Firefoxu a vypínám Pop-Up blocker, jenže žádná změna.

V Krusaderu je rozhraní evidentně „zmršené“, zkousím to připisovat Linksysu, který něco někde přehlédl a ještě jsem jen tak vyzkoušel Operu. K mému překvapení to vše funguje jak má. Nějak se mi tomu nechce věřit a kontaktuji pana Googla. Podobný problém tam má dost lidí, řešení není, kromě rady, abych použil cokoliv jiného než Firefox..

Dotaz do pléna – pokud nainstaluju OpenWRT, pojede to (vypadá, že ano)? Na druhou stranu – Opera to řeší, takže to řešit nějak zásadně nemusím. Takže je to asi Linksys nebo za to může Mozilla?

Sdílet