Hlavní navigace

Příští týden mi vyjde nová kniha

17. 1. 2008 12:20 Petr Krčmář

Tak se to snad konečně blíží, už jsem myslel, že se nedočkám. Různé vlivy a neovlivnitelné faktory mohou za to, že kniha Linux – postavte si počítačovou síť vyjde až příští týden.

Před čtyřmi měsíci jsem tu psal o tom, že jsem odevzdal rukopis nové knihy s názvem „Linux – postavte si počítačovou síť“. Psal jsem především o porodních bolestech, které byly s psaním spojené. Měl jsem za to, že se vydání kvapem blíží.

Když se po dvou měsících (listopad 2007) kniha stále neobjevila na pultech, napsal jsem redaktorovi, který ji měl na starosti. Ten ale o ničem nevěděl. „Bohužel nic nevím… přiznávám se, že když knihu dodělám, pouštím to z hlavy. Odevzdané je to už dlouho – což je neklamné znamení, že to je na spadnutí,“ zněla bohužel odpověď.

Napsal jsem tedy přímo šéfredaktorce, která mě ale také nepotěšila. Kvůli posunu edičního plánu se na mě dostane až na začátku příštího roku (tedy už letošního): „Omlouváme se za zdržení, ale kniha Linux – postavte si počítačovou síť vyjde v lednu roku 2008.

To mě samozřejmě mrzelo, jednak proto, že jsem chtěl knihu dávat k Vánocům a hlavně už ji na různých přednáškách slibuji asi rok a půl a věta „Brzy vyjde kniha…“ už mi přijde hodně divná, když ono brzy už trvá takovou dobu. Není to ale ničí chyba, prostě se nedaří. (Rozhodně to neznamená, že jsem naštvaný na Gradu.)

Před týdnem mi přišel naopak velmi potěšující mail: „Právě jsem poslala knihu do tisku :-D. Máme tedy lehké zpoždění, ale ke konci roku se bohužel již tolik netisklo. Na pultech ji tedy můžeme očekávat na konci ledna – maximálně počátkem února,“ napsala mi šéfredaktorka.

Dnes jsem si všiml, že na webu Grady je na stránce mojí knihy napsáno, že „Vychází v týdnu od 21.ledna“, což je příští týden! Vypadá to, že vše je na dobré cestě a snad se porod podaří bez větších komplikací.

Až kniha vyjde, napíšu sem o ní něco víc. Jakožto šéfredaktor Roota si nemůžu na serveru dovolit vydat klasickou recenzi jako článek a budou se o to muset postarat jiné weby. Pokusím se ale k oznámení připsat něco o pozadí té knihy, proč vznikla, komu je určena a podobně.

Sdílet