Hlavní navigace

Tak už je to rok

25. 12. 2007 23:06 (aktualizováno) Martin Hassman

Dnes je to rok od založení tohoto blogu. Došlo k němu krátce po té, co jsem si pořídil Macbůčka, o němž byl také první příspěvek (pro ty, co by rádi vědeli, zda jsem i po roce spokojený, říkám ANO, jsem spokojený a neměnil bych).

A protože výročí je hlavně čas bilancí, i já si tu jednu krátkou dovolím. Ne vždy mé odhady vyšly a tak mnohdy článek, který jsem napsal narychlo na poslední chvíli sklidil nečekaný úspěch, zatímco pečlivě připravovaný favorit si přečetla jen hrstka nadšenců (díky vám, že máte vkus!).

Následuje takový malý žebříček nejčtenějších článků za tento rok.

Top 10

Vagína, nové logo VŠCHT se stal nejčtenějším článkem roku, přestože jej zřejmě řada lidí nepochopila (pokud si myslíte, že byl nevkusný, nemravný a obecně ostudný, pak patříte do této skupiny). Je zajímavé, že největší počet čtenářů byl z ČVUT. (Ach ty přespolní!)

Virtual PC 2007 s Linuxem, který shrnoval mé první zkušenosti s provozováním Linuxu pod Virtual PC, se (ačkoliv ty zkušenosti nebyly moc bohaté) zařadil na druhé místo. Je ovšem pravda, že na tohle téma je v češtině textů stále jako šafránu. (Že bych vydal pokračování?)

Guimp – nejmenší webová stránka na světě svědčí o tom, že na kuriozity jsme stále zvědaví a čím méně jsou užitečné, tím více jsou pro nás zajímavé.

Pojďte nám zlepšit Visual Studio, možná vás i zažalujeme bylo shrnutí jedné zajímavé žaloby, kterou Microsoft obdaroval jednoho příliš šikovného vývojáře. Jelikož se od té doby na Jamieho blogu neobjevil žádný komentář k případu a rozšíření Visual Studia Testdriven.NET je stále dostupné pro všechny veze Visual Studia, zdá se, že Microsoft ve svém sporu neuspěl. Alespoň prozatím.

Haló, nemohu otevřít dokument byla narychlo psaná reportáž o problémech běžných českých uživatelů s otevíráním dokumentů OpenOffice.org. Vysoká čtenost článku je zapříčiněna tím, že se stále jedná o jeden z mála českých textů, kde je vysvětleno, jak otevírat soubory s příponou .odt. Propagátoři OpenOffice.org, styďte se!

Nejvyšší webová stránka na světě i v češtině je jeden z mých nejoblíbenějších. Když jsem nejvyšší stránku na světě překládal do češtiny (byl to asi čtvrtý překlad té stránky vůbec), netušil jsem, že se už za několik dní tento překlad objeví ve zpravodajství TV Nova. Je nutno dodat, že se za celou dobu nikomu neporařilo rekord překonat.

Canvas – Doom ve vašem prohlížeči se umístil na sedmém místě a ukazuje možnosti relativně mladé HTML značky canvas na ukázkové implementaci Dooma do webových prohlížečů.

Web jak z druhé třídy je nostalgickou vzpomínkou nad našimi prvními webovými stránkami. Omluvte mě, musím zamáčknout slzu 8-).

A nezapomeňte si v pátek ručník! Co dodat. Malý trailer pro jeden z největších svátků roku (aspoň pro mě teda), na který jsem letos napsal na Roota i článek.

Je canvas připraven pro web? O canvas z HTML5 je velký zájem a tak se na desátém místě tohoto žebříčku umístil článek popisující základní použití canvasu.

Toť vše.

Díky všem za přízeň. Za své spamování žebříčku blogerů jsem si již vysloužil přezdívku grafoman (Nesměj se Adame, já tě vidím!), zbývá než se nechat překvapit, zda na nějaké psaní v tom dalším roce najdu čas. A pokud ne, jistě se objeví mladší a lepší.

Sdílet