Hlavní navigace

Názor ke článku Věčný paradox nedorozumění autora a čtenáře od merlin111 - Zajímavý článek , dobrý postřech. Vidím to v...

  • 25. 3. 2010 19:47

    merlin111 (neregistrovaný)

    Zajímavý článek , dobrý postřech. Vidím to v lidské logice, každý má za sebou jinou zkušenost, a má trochu jinak zadrátováno uvažování. Nemyslím si, že je to problém jen psaného projevu. Zde se to v důsledku větší náročnosti kódování do sériového toku dat v podobě omezené slovní zásoby jen vyostřuje, tedy více se přemýšlí a je pak větší objem dat v různě spolehlivé krátkodobé paměti za jednotku času. Není zde hlavně zpětná vazba posluchače a nelze tak korigovat tok myšlenek přesně pro posluchače.

    Neverbální komunikace lze zakódovat, /smailík, myšleno v legraci.../.

    Bohužel mimika obličeje není spolehlivá, Usměv může u dvou lidí znamenat vztek i radost a je tu hned nedorozumění jak hrom. Stejně tak i intonace hlasu. Při hovoru na nás působí mnohem víc informací, přičemž se neverbální vstupy vyhodnocují jako dojem okamžitě (na pamět nenáročná informace, /prakticky z mého zjednodušeného pohledu nastavení pevně zadrátovaných registrů/, dekódování sériové užitečné informace opět v pritikladu potřebuje nějaký ten mozkobyte a čas. Bohužel tahle pamět nebývá během naplňování uzavřena a mají k ní přístup paraelní procesy různé kvality zkreslující konečně vyhodnocení všech dat.

    Omlouvám se ale mě tyhle věci fascinujou,


    I Holy bude mít IQ od 6 do 6000. IQ 6000 to je stejné IQ jako má 6000 učitelů tělocviku.